2010. június 17.

Hajlítható, törhetetlen, átlátszó előtető

Hajlítható, törhetetlen, átlátszó előtető

Az X-struktúrának köszönhetően kevesebb alátámasztást igénylő, ebből adódóan olcsóbb szerkezetek kialakítására lehetőséget nyújtó átlátszó, törhetetlen, hidegen hajlítható Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezek mind lakossági felhasználásokra, mind ipari alkalmazásokhoz kitűnő megoldást nyújtanak.

A Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezek a jelen pillanatban elérhető legkorszerűbb technológiával készülnek az Arla Plast csehországi gyárában. Az egyenletes felületű, kétoldali UV-szűrő réteggel ellátott üregkamrás polikarbonát lemezek kiváló ütésálló képességgel rendelkeznek, és gyakorlatilag törhetetlenek.

 

Alkalmazási lehetőségek

A Multiclear lemezek medencefedésekhez, előtetőkhöz, teraszfedésekhez, télikertek kialakításához stb. alkalmazhatók, de törhetetlen „üvegezésként”, zajvédő falakként, vagy akár homlokzatburkolati elemként is kitűnő megoldást nyújtanak. A 4–40 mm vastag lemezek 1050, 1250 és 2100 mm széles, 1–2 m hosszú táblákban kaphatók, széles színválasztékban (víztiszta, opál, bronz, szürke, kék, acélkék, zöld, halványzöld).

 

Hajlítható, törhetetlen, átlátszó előtető

 

A 4 és 6 mm vastagságú lemezek használata elsősorban beltérre és olyan kültéri alkalmazásokra javasolt, ahol nem éri a lemezeket számottevő terhelés (például szélteher, hóteher stb.). Kültérre, előtetőkhöz, garázs- és teraszfedésekhez, üvegezés helyett 8, de inkább 10 mm-es, illetve ennél vastagabb lemezek alkalmazhatók. A 20, 25, 32 mm vastagságú lemezek kiemelt hőszigetelési igényű beépítésekhez ajánlottak.

 

Hajlítható, törhetetlen, átlátszó előtető

 

Beépítés

A Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezek csak hosszanti (a cellákkal párhuzamos), szarufa irányú alátámasztást igényelnek. Az alátámasztó tartószerkezet készülhet fából, acélból vagy alumíniumból. A lemezek csak a cellákkal párhuzamosan ívelhetők, a vastagság 150-szeresével megegyező sugarú ívben. Az íveléshez nem szükséges semmilyen előkezelés (melegítés, feszítés stb.), a lemezek hidegen hajlíthatók.

Az UV-sugárzással, illetve mechanikai hatásokkal (például jégesővel) szemben 10 év garanciával rendelkező polikarbonát lemezek beépítéséhez, rögzítéséhez komplett alumínium profilrendszert kínál a gyártó.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog