2010. június 24.

Alumíniumborítás merevíti a műanyag ablakot

Alumíniumborítás merevíti a műanyag ablakot

Az újgenerációs AluFusion ablak egyesíti az alumínium- és a műanyag ablakok előnyeit, ráadásul alumíniumborítása nemcsak esztétikai jelentőséggel bír, hanem részt vesz az ablak statikai teherbírásában is. A PVC profil belsejében így nincs szükség acélmerevítésre, ezzel is javítva a hőszigetelést és az ár-érték arányt.

Az AluFusion újszerűsége valójában a PVC szárnyprofil megtámasztásának, az alumíniumborítással való kapcsolatának módjában rejlik. A fizikai terheléseket a külső oldalon elhelyezkedő alumíniumborítás veszi fel, a hőszigetelésről pedig a 70 mm-es, 5 légkamrás műanyag profil gondoskodik. A profil megnövelt stabilitása nagyobb méretű ajtók és ablakok gyártását teszi lehetővé (akár 100/250 cm-es szárny is készíthető), melyek szélterhelhetősége is nagyobb, és vastagabb üvegek befogadására alkalmasak, miközben a szerkezet hőszigetelő képessége kiváló. Így az AluFusion ablakok valamennyi olyan helyen, ahol eddig csak fémablak volt beépíthető, alkalmazhatók. Mivel az alumínium jól és tartósan színezhető, a külső alumíniumborítás bármilyen színben, színárnyalatban rendelhető. A széles színválasztéknak, a szárnyprofil bordás kialakításának köszönhetően az ablakok bármilyen közintézményben, családi és társasházban is jó megoldást nyújtanak.

 

Alumíniumborítás merevíti a műanyag ablakot

 

A keretszerkezet hőátbocsátási tényezője nagymértékben javítható az acélmerevítés helyére befűzött szigetelőanyag révén, amivel akár Uf=1 W/m2K hőátbocsátási érték is elérhető. A hőszigetelés tovább fokozható speciális, háromrétegű üvegkonstrukcióval.

Az AluFusion ablak fokozott betörés- és golyóálló kivitelben is készülhet, és az alumíniumburkolat egyfokú alapvédelmet nyújt a külső oldali tűz ellen is. A betörés elleni védelemről speciális zár- és üvegszerkezetek gondoskodnak, a golyóbiztos szerkezet golyóálló üveg alkalmazásával érhető el. A külső oldali tűzbetörés elleni védelem 30 perces fokozatát célirányos kiegészítőkkel lehet elérni. Kivételesen nagy igénybevétel, vagy fokozott hangszigetelési igény esetén természetesen éppúgy alkalmazható acélmerevítés, mint a hagyományos műanyag nyílászáróknál.

 

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás