2010. július 04.

A többfunkciós homlokzattól az intelligens fényterelésig

A többfunkciós homlokzattól az intelligens fényterelésig

Építészkonferenciát és üvegezési technológiákat bemutató workshopokat is szerveznek az idei őszi Glasstec kiállításon, ahol egy kollektív standon várhatóan magyar cégek is bemutatkoznak. A rendezvény keretében most először tartják meg a Solarpeq betétkiállítást.

2010-ben szeptember 28. és október 1. között tartják Düsseldorfban a Glasstec szakkiállítást, ahol az üveggyártás termékeivel és gépeivel, az üvegező szakma újdonságaival ismerkedhetnek meg a látogatók – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet Bécsben tartottak osztrák és magyar újságírók részére a rendezvény szervezői.

A legutóbbi – 2008. évi – Glasstecen közel 69 ezer négyzetméteren 1271 kiállító mutatkozott be, és 55 ezer szakmai látogató kereste fel a kiállítást. Már akkor is az energiatermelés és -tárolás témaköre állt a rendezvény középpontjában (az utóbbi időben ez a meghatározó kérdéskör az üvegek építészeti alkalmazásában), idén pedig ez még hangsúlyosabbá válik azzal, hogy az egyik pavilonban megrendezik a Solarpeq kiállítást. A Solarpeq (a „solar production equipment” rövidítése) kifejezetten a napenergia-hasznosító elemek gyártástechnológiájával foglalkozik, az ehhez szükséges gépeket, berendezéseket, részegységeket, alapanyagokat mutatja be. A kiállításhoz szakmai konferencia is kapcsolódik (ennek programja, valamint a rendezvényhez kapcsolódó egyéb információk a www.solarpeq.com oldalon találhatók).

A Glasstec – hasonlóan a két évvel ezelőttihez – idén is szolgál olyan speciális látványosságokkal, mint a „glasart” üvegművészeti show, valamint az üvegezési technológiákat bemutató workshopok. Érdekesnek ígérkezik a „Fassaden Center”, azaz a homlokzati kiállítás, ahol fő hangsúly a többfunkciós homlokzatokon lesz – ezekben integrált megoldásként jelennek meg a napelemek –, és hőszigetelési, árnyékolási, intelligens fényterelési megoldásokról is szó lesz.

Szeptember 30-án tartják a Glasstec nagy építészkonferenciáját, ahol szintén az energiakérdések lesznek a középpontban. Egy másik szakmai tanácskozás, az Engineered transparency pedig a az üvegipari kutatás és fejlesztés eredményeit mutatja be.

A Glasstec kiállításon várhatóan magyar cégek is bemutatkoznak, 200 négyzetméteres kollektív standon.

A rendezvényről a www.glasstec.de oldalon lehet még aktuális információt találni, valamint a Messe Düsseldorf magyarországi képviseletének honlapján, a www.bdexpo.hu oldalon.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog