2010. október 08.

A munkakörülmények nyitott környezetben is lehetnek zavartalanok

A munkakörülmények nyitott környezetben is lehetnek zavartalanok

A középületek, irodaházak belsőépítészeti kialakításában fontos szempont a transzparencia, a flexibilitás, a nyitott és kényelmes munkakörnyezet, ezzel párhuzamosan pedig a különböző funkciójú belső terek elhatárolása, a zavartalan munkakörülmények megteremtése. Ehhez nyújtanak segítséget a Schüco beltéri profilrendszerek.

A térelválasztás költséghatékony és esztétikus megvalósítására a Schüco ADS 50.NI beltéri profilrendszer számtalan lehetőséget kínál. Az 50 mm beépítési mélységű, filigrán megjelenésű alumínium profilrendszerben 4-től 30 mm vastagságú üvegezés helyezhető el, emellett szintmagas térelhatárolások és nagyméretű ajtók is megvalósíthatók a rendszerből. Betörésállósági kategóriája WK1, és kompatibilis a Schüco AWS 50.NI hőhidas ablakrendszerrel és a Schüco ASS 50 FD.NI harmonikaajtóval. Bizonyos üvegtípusok alkalmazásával elérhető a belső terek fokozott akusztikai védelme, így az AWS 50.NI ablak-, portál- és ADS 50.NI ajtórendszerek nagy forgalmú középületekben is alkalmazhatók. A rendszerelemek kombinálásával kialakíthatók nyitott transzparens terek vagy akár teljesen zárt hatású térelhatárolások. Az egymáshoz illeszkedő, kisszámú építőelemnek köszönhetően a tervezésnek csupán a képzelet szabhat határt.

 

A munkakörülmények nyitott környezetben is lehetnek zavartalanok

 

Egyedi profilok az egyedi igényekhez

A Schüco belső térelválasztó- és válaszfalrendszerek továbbgondolásával olyan épületspecifikus megoldások is kialakíthatóak, melyeknél egyedi profilok tervezésével és gyártásával még filigránabb szerkezetek jöhetnek létre. Ilyen jellegű igény merült fel a 2009-ben átadott budaörsi Telenor irodaház esetében is. Az épület kialakítását alapvetően meghatározta a cég működési rendje, illetve a munkafilozófia, ugyanis itt nincs sem fix munkahely, sem fix munkaidő. Az átrium és az azt körülvevő kilenc épületszárny elválasztását, valamint az irodákat, tárgyalókat és a sokoldalú (tárgyaló-másoló-konyha) helyiségeket egyaránt Schüco AWS 50.NI hőhidas rendszerből alakították ki, amely rendkívüli sokoldalúságával eleget tett mind a beruházó, mind az építész elképzeléseinek. A profilválasztást a minél légiesebb megjelenés vezérelte, ennek eredménye egy olyan különleges profil kifejlesztése volt, amely az üvegsík változása nélkül tud edzettüveg-ajtót fogadni.

 

A munkakörülmények nyitott környezetben is lehetnek zavartalanok A munkakörülmények nyitott környezetben is lehetnek zavartalanok

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo