2010. október 18.

Egyetlen csavarással csatlakoztatható kéménybéléscső

Egyetlen csavarással csatlakoztatható kéménybéléscső

Meglévő kémények felújítására szolgál a Schiedel EuroClick vékonyfalú, nemesacél béléscsőrendszer, mely olaj- és gázüzemű tüzelőberendezések füstgázelvezetésére alkalmas. A rendszerelemek egyedülálló tokos csatlakozása egyszerű beépíthetőséget és gyors kéményfelújítást tesz lehetővé.

A Schiedel az EuroClick rendszer csupán 0,4 mm-es falvastagságú béléscsövével új korszakot nyitott a nemesacél kéménycső rendszerek történetében, hiszen minél kisebb a falvastagság, annál kisebb a felmelegítendő kéménytömeg – ez pedig alapvető követelmény a kémények felújításakor.

 

Egyetlen csavarással csatlakoztatható kéménybéléscső Egyetlen csavarással csatlakoztatható kéménybéléscső

A Schiedel EuroClick rendszer egyszerűen szerelhető: a jelzéssel ellátott csőelemet be kell vezetni a karmantyús csővég vájatába, majd el kell fordítani – és kész is a csatlakozás

 

A szabadalmaztatott tokos csatlakozó biztonsági zárral ellátva készül, ami a csövek kéménybe történő leeresztésénél és az esetleges visszahúzásoknál is gondoskodik a stabil kapcsolattartásról. Ez a csatlakozás a huzattal működő kéményeknél tömítés és bilincs nélkül is magakadályozza a füstgáz kiáramlását és a kondenzátum kilépését, tömítőgyűrű alkalmazásával pedig túlnyomásos üzemelésű kéményekhez is használható, 160 °C füstgáz-hőmérsékletig. A kevesebb és egymáshoz pontosan illeszkedő rendszerelemekből álló kéményrendszer univerzálisan használható olaj- és gázüzemű fűtőberendezésekhez.

 

Egyetlen csavarással csatlakoztatható kéménybéléscső Egyetlen csavarással csatlakoztatható kéménybéléscső

Karmantyú tömítés nélkül                                              Karmantyú tömítéssel

 


Kapcsolódó cikkek:

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás