2011. január 21.

Hatékony csapadékvíz-elvezetés bármilyen területre

Hatékony csapadékvíz-elvezetés bármilyen területre

Az Acis Kft. kínálta, különféle terhelhetőségű vonalmenti vízelvezető rendszerekkel bármilyen funkciójú terület felszíni csapadékvíz-elvezetése megoldható. Az egyszerűen és gyorsan beépíthető rendszerrel autóval is járható felületek képezhetők, és különböző burkolatú, például aszfalt- és kőfelületek elválasztására is alkalmas.

A különböző megjelenési és terhelhetőségi igények kielégítésére szolgáló csapadékvíz elvezető rendszerek között különféle építési magasságú, saját lejtésű vagy lejtés nélküli betonfolyókák, acélból és öntöttvasból készülő, csavarral vagy csavar nélkül rögzíthető rácsok, vagy akár a fedés nélküli keskeny folyókák is megtalálhatók.

 

Hatékony csapadékvíz-elvezetés bármilyen területre

 

Az Acis vonalmenti vízelvezető rendszerek alkalmasak:

• gyalogosok és kerékpárok használta közlekedési területek;

• sétálóutcák, gyalogoszónák, parkolóházak vízelvezetésére;

• szegélybe épített vízelvezetés kialakítására (a szegélyekről mérve maximum 0,5 méter mélyen az úttestbe és 0,2 méter mélyen a járdába süllyesztve);

• bármekkora járműterhelésének kitett úttestek vízelvezetésére, utcák és parkolók oldalszegésére;

• nagy terhelésű területek (dokkolóállások, repülőtéri kiszolgáló területek stb.);

• kivételesen nagy terhelésű területek (repülőterek kifutópályái stb.) vízelvezetésére.

 

Hatékony csapadékvíz-elvezetés bármilyen területre

 

Beépítési tanácsok

A folyóka fogadására kialakított vályúnak legalább 10 cm-rel mélyebbnek kell lennie, mint a folyókának, illetve a folyóka lejtésénél figyelni kell a különböző magasságokra. A folyókát legalább 10 cm vastag, földnedves betonba kell ágyazni. Ott, ahol az alap minősége ezt indokolja, megerősítéseket kell beépíteni. A folyókák közötti illesztési fugákat cementes habarccsal vagy speciális ragasztóanyaggal kell tömíteni. A határos járófelület elkészítése előtt a rácsot a helyére kell illeszteni, szükség esetén csavarral rögzítni. Minden határos betonfelületnek 3-5 mm-rel magasabbnak kell lennie a folyóka rácsfelületénél.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog