2011. június 13.

Új tűzihorganyzó üzem nyílt Ócsán

Új tűzihorganyzó üzem nyílt Ócsán

Az ország legkorszerűbb tűzihorganyzó üzeme nyílt meg Ócsán, Nagév Cink Kft. telephelyén. Az új létesítményben a korábbiaknál lényegesen nagyobb, akár 15 méter hosszú acélszerkezeteket is el lehet látni korszerű felületvédelemmel.

Az üzem a Nagév vállalatcsoport közel hatmilliárd forint értékű zöldmezős fejlesztése, amely részben uniós támogatással valósult meg. Az ország közepén, kereskedelmi útvonalak mentén, Ócsán megépített új üzem ipari csarnokok vagy hídszerkezetek elemeinek több évtizedes rozsda elleni védelmét is képes megoldani, a ma Magyarországon elérhető legmagasabb technikai színvonalon.

Nagy Antal János tulajdonos, hajdúböszörményi vállalkozó az átadó ünnepségen azt hangsúlyozta: a tűzihorganyzásra eddig keresleti piac volt a jellemző Magyarországon – azaz a rendelkezésre álló tűzihorganyzó kapacitás kevés volt az igények kielégítésére –, az új üzem megnyitásával azonban változott a helyzet, és kínálati piac jött létre. „Nem állunk meg a fejlesztésekkel, már megjelentünk Romániában, Belgiumban és Luxemburgban, s keressük a további lehetőségeket, hogy fel tudjunk zárkózni az európai piacon legjelentősebb német vállalkozások mellé” – tette hozzá.

Új tűzihorganyzó üzem nyílt Ócsán

A legszigorúbb uniós környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő új csarnokban a termelést teljes egészében számítógép vezérli. Az automata gyártósor egyben a leginkább költséghatékony ipari technológiát is kínálja; a rendszer a gyártás során keletkező hulladékhőt is újrahasznosítja. Az acélszerkezeteket szállító kamionoknak az M5-ös autópályától néhány percre megépített üzemben csak a technológiai folyamathoz szükséges időre kell megállniuk, vezetőik kulturált körülmények között pihenhetnek, majd néhány óra múlva már a felületvédelemmel ellátott elemekkel folytathatják útjukat.

A Nagév ócsai üzemének átadó ünnepségén dr. Szűcs Lajos, a Pest megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a régió támogatását élvező beruházás már indulásakor majdnem száz új munkahelyet teremt a térségben. Mostantól a sorsunk közös – fogalmazott a Fidsz országgyűlési képviselője, aki maga is a főváros közeli település lakója, majd hozzátette: az erős és elismert magyar vállalat tervei a további fejlesztésekre reményeink szerint újabb családok megélhetését lesznek majd képesek biztosítani a jövőben.

Új tűzihorganyzó üzem nyílt Ócsán

A közel hatmilliárdos beruházáshoz szükséges hitelt a Magyar Fejlesztési Bank adta, emellett több mint 320 millió forintot nyert a cég uniós pályázaton is. Dr. Lukovich Tamás, a Pro Regio Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója az átadó ünnepségen az iparfejlesztéssel kapcsolatos pályázati lehetőségekről beszélt, a Nagév csoport fejlesztéseihez hasonló beruházásokra biztatva a hazai vállalkozásokat.

Az építkezés jogi hátterét biztosító ügyvédi iroda vezető jogásza, dr. Nagy Judit – egyébként Nagy Antal János lánya, maga is a cégcsoport résztulajdonosa – avató beszédében kiemelte, hogy a közismerten szigorú és hosszú hazai környezetvédelmi engedélyezési folyamat, valamint a pénzügyi válság miatt négy évig tartó beruházás kínálati piacot teremt Magyarországon, ami minőségi változást hoz ebben az ágazatban, emellett csökkenti a tulajdonosok tiszacsegei horganyzó üzemének túlterheltségét is.

Az új ócsai tűzihorganyzó üzemet görög katolikus szertartás szerint dr. Nagymihályi Géza, Sási Péter és Kocsis Imre esperes szentelte meg.

Új tűzihorganyzó üzem nyílt Ócsán

hírlevél-feliratkozás

épjog