2011. június 19.

Világító alakzatok, tetszetős felületek a mennyezeten

Világító alakzatok, tetszetős felületek a mennyezeten

Irodák, lakások különleges téralakítására, tagolt, mozgalmas formák képzésére, egyedi és hangulatos világítás megoldására nyújtanak lehetőséget az álmennyezetek, melyek további előnye, hogy könnyen hozzáférhetővé válnak az álmennyezet fölötti térben elhelyezett gépészeti vezetékek, gépek és szerelvények.

Az álmennyezetek alkalmasak tűzálló szakaszok építésére (amire például menekülési útvonalak, tartószerkezetek védelmének kialakításakor lehet szükség), valamint nedves helyiségekbe, vagy üzemi víz elleni védelem, illetve steril terek (műtők) kialakítására is.

 

Világító alakzatok, tetszetős felületek a mennyezeten Világító alakzatok, tetszetős felületek a mennyezeten

 

Az álmennyezetek fajtái

• Gipszkarton álmennyezetek:
A függesztett acél vagy fa tartószerkezetre rögzített gipszkarton táblákból álló álmennyezetek alkalmazása leginkább ott indokolt, ahol a tűzvédelem, a hanggátlás és a hőszigetelés fokozott igény.

• Ásványi szálas, kazettás vagy sávos álmennyezet:
Az előregyártott betétlapokat látszó vagy rejtett bordák közé szerelve kialakított álmennyezeti felület igény esetén könnyen elbontható.

• Fém kazettás vagy sávos álmennyezet:
Főleg speciális esetekben ajánlott megoldás, ahol az álmennyezet felületét gyakran kell takarítani, illetve tisztítani, vagy olyan esetekben, ahol vízsugárral mosható álmennyezetre van szükség (műtők stb.).

• Gipszrost anyagú hűtő-fűtő panelek:
A hűtő-fűtő panel a legalkalmasabb szerkezet arra, hogy a tér hőmérsékletének eloszlása egyenletes legyen, mert a sugárzó hőátadás miatt nem alakulnak ki hőáramlatok, és az alsó és felső tér hőmérséklete között nem lesz jelentős különbség. A csövekben átáramoltatott folyadék hőmérsékletétől függően az álmennyezeti panelek hűtik vagy fűtik a teret. Nagy előnye, hogy nem keletkezik felszálló por, valamint nincs szükség – helyet foglaló – radiátorokra.

• Feszített fóliás álmennyezet:
A bármilyen vonalvezetésű kerület mentén rögzített profilokba szerelt, hővel nyújtható feszített fóliával kialakított álmennyezet erős, ellenálló, vízzel mosható megoldás. Színes hullámok, világító alakzatok, tetszetős felületek kialakítására nyújt lehetőséget.

 

Világító alakzatok, tetszetős felületek a mennyezeten

 

hírlevél-feliratkozás

épjog