2011. október 30.

Harminc év lámpacsere nélkül

Harminc év lámpacsere nélkül

A Parathom Pro Classic A75 Advanced típussal az Osram piacra hozta az első olyan LED fényforrást, amely a 75 Wattos izzólámpa helyettesítésére alkalmas. Mindössze 14 Wattos teljesítményével ez a LED-lámpa 80 százalékkal fogyaszt kevesebbet, mint a neki megfelelő izzólámpa, és élettartama eléri a 30 évet.

A szaküzletekben 2012 elejétől megvásárolható Parathom Pro Classic A75 Advanced a hagyományos 75 Wattos izzólámpát helyettesíti. Fényárama 1055 lumen, energiafogyasztása pedig mindössze 14 Watt – ezzel felülmúlja a 75 Wattos izzólámpa fényáramát, ugyanakkor több mint 80 százalék energiát takarít meg. A közönséges izzólámpára hasonlító Classic A75 Advanced LED-es lámpa nagy fényereje, tartóssága és energiahatékonysága mellett 100 százalékig szabályozható.

 

Harminc év lámpacsere nélkül

 

Új dizájn a nagyobb hatékonyságért

A Parathom Pro Classic A75 leginkább szokatlan jellemzője az innovatív dizájn, amely lehetővé teszi a rendkívül nagy, 340°-os sugárzási szög megvalósulását. A LED-ek a lámpát körbevevő felületeken helyezkednek el, ezért a fény kisugárzása nemcsak egy, hanem a tér minden irányába történik. Az energiamegtakarításnak köszönhetően az új LED-es lámpa beszerzési költsége 3 év alatt megtérül.

 

Harminc év lámpacsere nélkül
Az új konstrukciónál a LED-ek körbeveszik a lámpát, és minden irányba sugároznak

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog