2021. július 21.

3D hatású homlokzatburkolatok a Cembrittől

3D hatású homlokzatburkolatok a Cembrittől

A szerelt átszellőztetett homlokzatburkolatok kialakítására alkalmas szálcement termékek népszerűségüket esztétikájuknak és karbantartási igény nélküli tartósságuknak köszönhetik. Ez mind a tervezők, mind a beruházók számára kínál előnyöket. És akinek önmagában ez nem lenne elegendő, itt a Cembrit 3D hatású szálcement homlokzatburkolata, a Patina Inline.

Ha a látványt vesszük górcső alá, akkor kijelenthető, hogy a Cembrit, ez a sokoldalú anyag a klasszikus elegánstól a határozottan modernig bármilyen épülettípuson jól mutat. Mivel a lapok könnyen szerelhetők, a praktikus döntések nem fogják háttérbe szorítani a dizájnt szolgáló ötleteket. A gyártási technológia az elegáns vékony lapok előállítását is lehetővé teszi, melyek akár a manapság kedvelt nagytáblás megjelenéssel társulva szolgálják az építészeti szabadságot.

A bordázott felületű homlokzatok egyre nagyobb teret nyernek az építészetben. Majd egy évszázadnyi tapasztalattal a gyártók ma is folyamatosan fejlesztik termékeiket, korszerű, dizájnirányzathoz alkalmazkodó modellekkel. Ilyen a 3D hatású Patina Inline modell is.

3D hatású homlokzatburkolatok a Cembrittől

Az anyag felületén az évszakok változása és az évek múlása – a rostcement természetes öregedésének köszönhetően – finom nyomot hagy, így a homlokzat fokozatosan és szinte észrevétlenül változva jellegzetes patinát kap.

 

Sokrétű alkalmazhatóság

A Cembrit Patina Inline háromféle, időtálló színben, világosszürkében, sötétszürkében és homokszínben rendelhető. A lapok anyagában színezettek, így vágás esetén az éleknél a felülettel egyező színt kapunk. A rendelkezésre álló négy standard méret teszi változatossá felhasználást, amelyek akár egy épületen belül is színesíthetik a megjelenést (1192/1250×2500/3050).

3D hatású homlokzatburkolatok a Cembrittől 3D hatású homlokzatburkolatok a Cembrittől 3D hatású homlokzatburkolatok a Cembrittől

Az anyag könnyű kezelhetősége a funkcionalitás másik fontos aspektusa: a kivitelezők értékelik, hogy a szálcement termékek könnyen szállíthatók, kezelhetők, ami hozzájárul a rövidebb építési időhöz.

A Cembrit Patina Inline szálcement homlokzati panelek megfelelnek a vonatkozó EN 13501-1 (A2, s1-d0) európai tűzvédelmi szabvány előírásainak. A Magyarországon az ÉMI laborban 2020-ban elvégzett homlokzati tűzterjedési vizsgálat alapján a Cembrit anyagok a jelenlegi előírásoknak megfeleltek (Th≥ 45 perc).

 

Kompatibilis tartószerkezettel

Tekintettel arra, hogy a szerelt átszellőztetett nagytáblás homlokzatokat jellemzően magas szintszámú középületeknél alkalmazzák, az évről évre szigorodó OTSZ előírások miatt elvárt a szerkezet magas tűzvédelmi követelménynek való megfelelősége.

3D hatású homlokzatburkolatok a Cembrittől

Alapvetően a fém (alumínium vagy acél) távtartó alszerkezetek, a költségeket szem előtt tartva pedig ezen belül az alumínium univerzális alszerkezetek azok, amelyek a fenti igényeknek a legszélesebb körben megfelelnek. A CRLT Solution az általa forgalmazott homlokzatburkolatokhoz a Metalufix rögzítőrendszerét kínálja.

Az alumíniumötvözetből készült távtartó rendszerek természetesen nem éghető anyagúak, kicsi az önsúlyuk, illetve többféle homlokzatburkolat fogadására is alkalmasak, akár látszó vagy rejtett hátfuratos mechanikai rögzítéssel, akár ragasztva.

A CRLT Solution mint a Cembrit anyagok kizárólagos magyarországi forgalmazója építésztámogatással, mennyiségszámítással, logisztikával és veszélyeshulladék-elszállítással együtt, valamint kivitelezéshelyi tanácsadással segíti a minőségi épületek megvalósulását.

www.crlt-solution.hu

(x)

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog