2019. november 28.

A dübelméretezésen túl a teljes acél-beton kapcsolat is vizsgálható az új tervezőszoftverrel

A dübelméretezésen túl a teljes acél-beton kapcsolat is vizsgálható az új tervezőszoftverrel

Egyedülálló tervezési modulokkal rendelkezik az újgenerációs Profis Engineering tervezőszoftver: a 3D modellben egyszerűen beállíthatók a geometriai és terhelési paraméterek, amivel párhuzamosan folyamatosan frissülő, pillanatnyi eredmények láthatók az aktuális munkalapon. A méretezés elkészülte után elérhető a részletes tervezési jelentés.

1997 óta a rögzítőelemek betonba való méretezését Európában az ETAG C (European Technical Approval Guideline) kiegészítése, a TR029 és TR045 (Technical Report), illetve az előszabványnak minősülő CEN/TS 1992-4 szabályozta. A CEN (Európai Szabványügyi Hivatal) által 2018-ban publikált EN 1992-4 szabvány összegzi a jelenlegi tervezési elveket, mindemellett figyelembe veszi és beépíti a legújabb kutatásokat és fejlesztéseket az összes építőiparban használt rögzítőelem tekintetében. Sokkal átfogóbban tartalmazza a rögzítéstechnikai rendszereket, és számításba veszi a felmerülő terhelési eseteket is.

A Profis Engineering készen áll a rögzítőelemek új EN1992-4 szabvány szerinti méretezésére.

 

Hat lépés a teljes acél-beton kapcsolat méretezéséhez

A Profis Engineering talplemez-méretező modulja radikálisan leegyszerűsíti a munkafolyamatokat. A beépített sablonok segítségével gyorsabb a méretezés, mint valaha. A Profis Engineering nemcsak a strukturált munkavégzést, de a projektcsapat munkáját is elősegíti, elkerülve az adatvesztést és minimalizálva a dupla munkát. A teljes beton-acél kapcsolat egyszerűen és gyorsan méretezhető. Lehetőség van leellenőrizni, hogy a talplemez milyen közel áll az elméleti merev talplemez-koncepcióhoz, majd akár a „nem merev” eljárási módszerrel is folytatható a tervezés.

A dübelméretezésen túl a teljes acél-beton kapcsolat is vizsgálható az új tervezőszoftverrel

A Profis Engineering támogatja az adatcserét más szoftverekkel. Végeselemes szoftverből pillanatok alatt importálhatók a teheradatok, majd a paraméterek és a geometria egyszerűen és gyorsan Teklába vagy más BIM/CAD szoftverbe exportálható, ezzel is megkönnyítve a rajzi megjelenítést. A szerkeszthető tervezési jelentés tartalmazza a számítás elméleti hátterét, azaz könnyen ellenőrizhető és nyomon követhető minden szoftver által kalkulált (rész)eredmény.

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo