2013. augusztus 09.

A régi ablakokat eredeti szépségük megőrzésével lehet korszerűsíteni

A régi ablakokat eredeti szépségük megőrzésével lehet korszerűsíteni

Az ablakfelújítások eszköztára U<1,2 W/m2K értéket ígérő, szabadalommal védett magyar módszerrel bővült. A belső oldalt olyan „szuperszárnnyá” alakítják, ami gondoskodik a hő-, hang- és légszigetelésről. Főleg a történelmi, védett homlokzatok nyílászáróit célszerű a találmánnyal korszerűsíteni, lakó- és középületekben egyaránt.

A belső (és/vagy a külső) ablakszárnyat az autorizált szakcég leakasztja és műhelyében gittágyával együtt kivágja belőle a régi üveget. A karcsúsított régi ablakszárnyat a szabadalom szerinti önhordó, vasalattal merevített kerettel stabilizálja. A réteges szerkezetű, ragasztással és kötőelemekkel egyesített szárnyat felületkezelés után modern, 24 mm-es hőszigetelő üveggel látják el. Az eredeti fa ütközőperemből 4 mm-t elmarnak, az ütközési hézagba lengőajkas, légzáró, lágy gumitömítés kerül.

Az eljárás, mely az eddig ismert, hasonló eredményeket nyújtó módszereknél olcsóbb (csak a szárnyat kell átalakítani, a technológia alkalmazása nem igényel bontást), új utat nyit a díszes gerébtokos ablakok tömeges, szakszerű felújításához/korszerűsítéséhez. Az új szerkezet önhordó üvegkávával rendelkezik, és fogadni tudja a szakmában elfogadott, nehéz, 24 mm-es szigetelt Low-E üveget is. Ahol eddig fa ütközött fán, ott modern gumitömítés gondoskodik a lég- és vízzárásról. A felújítás anyagai, zárt technológiája és méretezése szabványosíthatók és igazodnak a korszerű, új ablakok gyártásának irányelveihez.

A régi ablakokat eredeti szépségük megőrzésével lehet korszerűsíteni A régi ablakokat eredeti szépségük megőrzésével lehet korszerűsíteni

A szakszerűen felújított, thermoüvegezéssel és légzáró tömítésekkel korszerűsített történelmi ablakok hő- és hangszigetelése versenyezhet a modern ablakokkal is: energiatakarékos üveg és légzáró tömítések beépítésével U<1,2 W/m2K hőátbocsátási értéket lehet elérni – ami a modern ablakoknak is a becsületére válik.

hírlevél-feliratkozás

épjog