2022. jnius 01.

Az URSA felvásárlása – Zaventem, 2022. június 1.

Az URSA felvásárlása – Zaventem, 2022. június 1.

Az URSA szigetelési szakértõ vállalat felvásárlásával az Etex folytatja portfolióváltását a könnyûszerkezetes és fenntartható építõipari megoldások irányába.

2022. június elseje hatalmas mérföldkõ az Etex életében, mivel egy ötödik fajta technológiát biztosít üzleti növekedési stratégiájában. Az URSA szigetelési szakértelmét hozzáadva az Etex technológiai portfóliójához, az Etex fokozza azon képességét, hogy olyan termékeket és megoldásokat kínáljon, amelyek megfelelnek a jelen és a holnap építési kihívásainak. A januárban bejelentett ügylet a szokásos zárási feltételek teljesítése után sikeresen lezárult.

 

Egy tökéletes kapcsolódás, amely inspirálja az építõipar világát

Az URSA az ásványgyapotok és az extrudált polisztirolok (XPS) európai piacvezetõ vállalata, amely több mint 20 országban van jelen 13 gyárból álló hálózatával. Jochen Friedrichs, az URSA vezérigazgatója és az Etex új Szigetelési Divíziójának vezetõje megfogalmazta: „Az URSA márka a szigetelési alkalmazások széles skáláját kínálja épülethéjazatokhoz, valamint belsõ válaszfalakhoz és mennyezetekhez. Az URSA értékei visszatükrözik az Etex számos értékét, beleértve a fenntarthatóságot, az üzleti modell hatékonyságát, valamint az erõs és elkötelezett vezetést és csapatokat. Mind az Etex, mind az URSA termékei és megoldásai felveszik a harcot a világunkat befolyásoló megatrendek leküzdésére, különös tekintettel a globális felmelegedés problémájára és az erõforrások szûkösségére.”

Az URSA felvásárlása – Zaventem, 2022. június 1.

 

 

 

 

 

 

 

Az URSA felvásárlása – Zaventem, 2022. június 1.

 

Az Etex 115 éves múltra visszatekintõ nemzetközi iparvállalat, mely egyértelmûen arra törekszik, hogy a könnyûszerkezetes és fenntarthatóbb építési megoldások globális szereplõjévé váljon. Az URSA felvásárlásával stratégiai keretében szilárdan pozícionálódott a szigetelés mint ötödik technológia, amely lehetõvé teszi az Etex számára, hogy világszerte inspirálja az embereket a biztonságosabb, fenntarthatóbb, intelligensebb és szebb életterek építésére. Portfóliójához hozzáadva az URSA vállalatot, az Etex immár több mint 13 500 csapattársat és 140 telephelyet képvisel a világ 45 országában. 2021-ben az Etex 3 milliárd eurós bevételt könyvelt el, míg az URSA körülbelül 500 millió eurót.

 

Erõs márka jelentõs növekedési potenciállal

A fenntarthatóságot az Etex következõ fõ stratégiai fókuszaként határozták meg, és az URSA készen áll arra, hogy vezetõ szerepet töltsön be ezen a területen termékpalettájára, környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) teljesítményére, a fenntarthatóságra, az újrahasznosítási programra stb. vonatkozóan.

Ijesztõ adat, hogy az európai épületek 75 %-a nem energiahatékony. A szigetelõanyagok szerepe kulcsfontosságú a jelentõs energiamegtakarítás elérésében és a CO2-kibocsátás drasztikus csökkentésében. Bernard Delvaux, az Etex vezérigazgatója kijelentette: „Az URSA erõs márkát képvisel, közelséget és fenntarthatóságot – és ez nem is fog változni. Az URSA új, a szigetelésnek dedikált részleget formál majd az Etex struktúrájában, az operációs egységek vezetõinek helyben maradásával. Az új URSA platform valódi potenciált kínál a jelentõs piaci növekedéshez, mely növekedési lehetõségek felmérése most a legfontosabb prioritás, a biztonság és az üzletmenet folytonossága mellett. Mindezt pedig az Etex meglévõ csapatának az új URSA csapattársakkal egyesített tehetsége teszi lehetõvé.”

Az URSA felvásárlása – Zaventem, 2022. június 1.

 

 

 

 

Az URSA felvásárlása – Zaventem, 2022. június 1.

 

Az Etex-rõl

Az Etex csoport nemzetközileg elismert építõanyag-gyártó és úttörõ a könnyûszerkezetes építõiparban. Az Etex célja világszerte arra ösztönözni az embereket, hogy egyre biztonságosabb, fenntarthatóbb, intelligensebb és szebb élettereket építsenek. Az 1905-ben alapított, belgiumi Zaventemben székhellyel rendelkezõ Etex családi tulajdonban lévõ vállalat, világszerte több mint 13 500 alkalmazottal. Több mint 140 telephelyet üzemeltet 45 országban, és 2021-ben 3 milliárd eurós bevételt és 570 millió eurós REBITDA-t ért el. Az Etex számára fontos az együttmûködésen alapuló és gondoskodó kultúra, az úttörõ szellem és a szenvedély, és hogy mindig a legjobbat nyújtsa ügyfelei számára.

Az Etex öt kutatási-fejlesztési központtal rendelkezik, amelyek öt globális részleget támogatnak:

  • Épületek teljesítménye: szárazépítési megoldások, beleértve a gipszkarton lapokat és szálcement lemezeket, vakolatokat és építõkémiai termékeket, valamint a passzív tûzvédelmet és kapcsolódó termékeket.
  • Külsõ épületburkolat: esztétikus építészeti szálcement anyagok választéka mezõgazdasági, építészeti és lakossági homlokzati felhasználásra.
  • Ipar: tûzvédelmi és magas teljesítményû szigetelõtermékek építõipari és eredeti berendezés gyártói ipari felhasználásra.
  • Szigetelés: üveggyapot/ásványgyapot és extrudált polisztirol (XPS), hõ- és hangszigetelésre.
  • Innovációk: fa és acél vázszerkezeten alapuló, az építés helyszínén gyorsan összeszerelhetõ (offsite) csúcstechnológiás moduláris megoldások.

Az Etex’s globális portfólióját olyan vezetõ kereskedelmi márkák alkotják, mint a Cedral, Durlock, Equitone, Eternit, Gyplac, Kalsi, Pladur, Promat, Siniat, Superboard és az URSA.

 

További információért látogassa meg weboldalunkat: www.etexgroup.com

(x)

hrlevl-feliratkozs

épjog