2020. november 25.

Cementex lapok több funkciókban

Cementex lapok több funkciókban

Az építőiparban előny az, ha egy termék minél többféle helyen egyszerűen felhasználható. Ezek a tulajdonságok egyesülnek a Cementex cementkötésű lapokban, amelyek a Siniat kínálatának fontos elemei. Mechanikai tulajdonságai számos feladatra teszik alkalmassá ezt a rugalmas anyagot.

A Cementex két összetevőből áll: cellulóz rostszálakból és kötőanyagból, a cementből, más építőlapokkal ellentétben metszetében abszolút homogén. A lapoknak nincs magjuk, sem az azt burkoló anyaguk, amelyek sérülése vagy átvágása jelentősen megváltoztatná a lapok fizikai tulajdonságait, vannak viszont kiváló mechanikai paramétereik! A Siniat építőlapjait nagyfokú merevség és keménység jellemzi, azaz kivételes a deformációval szembeni ellenállásuk és a szilárdságuk. Szinte egyáltalán nem érzékenyek a nedvességre – még hosszantartó nedvesség esetén sem változnak méreteik vagy fizikai paramétereik. Ehhez járul hozzá még magas tűzvédelmi osztályba sorolásuk (A1, s1-d0, nem gyúlékony lapok). További előny, hogy felépítésüknek köszönhetően kivételesen magas a tapadóképességük.

Cementex lapok több funkciókban

 

Fontos részlet: függőfolyosó

Budapest belvárosában egy új építésű, függőfolyosós rendszerű, íves vonalvezetésű társasház kivitelezési munkáinál is előnnyel használták a szakemberek a cementkötésű lapokat 10, valamint 3,5 mm lapvastagságban. Hol kapott szerepet a Cementek? A függőfolyosó mennyezete alatt vezetett különböző elektromos és egyéb vezetékek eltakarása Cementex lappal készített álmennyezettel történt, a mennyezetbe pedig a kültéri lámpák beépítése is egyszerű volt.

Az álmennyezet 10 mm vastag lapburkolattal, míg az íves lemez homlokrésze 10 és 3,5 mm-es lappal, két rétegben készült, ezzel biztosítva a megfelelő vonalvezetést.

Cementex lapok több funkciókban

 

Cementex igényre szabva

A Cementex lapok a szárazépítési modulokhoz igazítva 1200×2400 mm méretben és ötfajta vastagságban érhetők el: 3,5; 6; 8; 10 és 12 mm. Ennek a sokféleségnek köszönhetően szinte minden építészeti megoldáshoz alkalmazhatók. Az első méret – kis vastagságára és nagy rugalmasságára való tekintettel – kiválóan alkalmazható felületkiegyenlítésre, mivel vékony és tartós aljzatot biztosít. A többi vastagság széleskörű felhasználást tesz lehetővé kültéren és nedves helyiségekben egyaránt. Alkalmazhatók falakra, mennyezetekre és burkolatokra, de kiválóak válaszfalak burkolóanyagának is.

A Cementex magas szilárdsági paramétereinek köszönhetően csökken a sérülésveszély mind szerelés, mind használat közben, a szerelés, vágás és megmunkálás egyszerűsége pedig jelentős időmegtakarítást eredményez. Mindezeknek a tulajdonságoknak köszönhető, hogy a Cementex lapok kiváló megoldást nyújtanak minden olyan helyen, ahol fontos a rugalmasság és a sokoldalúság.

Cementex lapok több funkciókban

A Cementex további specifikációiról a Siniat oldalán tájékozódhat: https://www.siniat.hu/hu-hu/mindent-a-szarazepitesrol/teglafalak/siniat-cementex-lapok-tuzallo-lapok-kulterre-es-belterre-egyarant

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo