2015. február 10.

Egy törlőkendő nem csupán rongydarab

Egy törlőkendő nem csupán rongydarab

A Mewa a 40×40 centiméteres, jó szívóképességű, strapabíró, formatartó textil törlőkendőit viszi, hozza, mossa és cseréli. A cég törlőkendő-kínálatával minden igénynek eleget tesz, hiszen a különböző felhasználási területeknek megfelelően négy törlőkendőtípussal áll ügyfelei rendelkezésére.

A MEWA megteremtette a munkavégzés tökéletesítésének lehetőségeit: különböző típusú, minden igényt kielégítő törlőkendőket fejlesztett ki, majd ehhez teljes körű logisztikai rendszert dolgozott ki, amely mind az ügyviteli, mind a szervezési teendőket leveszi ügyfelei válláról.

Egy, az ETSA (European Textile Services Association) által nemrégiben készített, az erőforrások felhasználását vizsgáló felmérés kimutatta, hogy a textilszolgáltató ágazat számára nem csupán a szolgáltatások fenntarthatósága a cél, hanem az is, hogy tevékenységük során a környezeti hatásokat minimálisra csökkentsék. Ezt a MEWA magától értetődő elvárásnak tartja, ezért saját technikai és technológiai fejlesztései révén mindig az ágazat környezetvédelmi technológiájának optimalizálását tartja szem előtt.

A MEWA legmagasabb szintű technológiai szakértelmét támasztja alá az a tény is, hogy a hagyományos mosási eljárásokkal szemben mintegy ötven százalékkal kevesebb vizet használ fel különleges mosási és öblítési újrahasznosító rendszere révén. Ezen felül a textíliákból nyert olaj- és zsírszennyeződések újrahasznosításával a MEWA éves szinten mintegy 7 millió liter fűtőolajat takarít meg.

Az ipari termelés fejlődésével egyre több automatizált berendezést alkalmaznak, amiket megfelelően karban kell tartani. Ez csak a szakemberek kezeinek, valamint a szerszámok tisztán tartásával érhető el. E célra nyújt jó megoldást a MEWA-kendő, amit nem kell percenként kidobni vagy cserélni, nem maszatol, hosszú élettartamú, magába szívja a zsírt, olajat, forgácsokat, minden üzemi szennyeződést. Mindezek mellett beszerzésükkel, mosásukkal, cseréjükkel sem kell foglalkozni. A Magyarországon is képviselettel rendelkező német MEWA minden felhasználási célnak megfelelő, újrafelhasználható, magas minőségű, strapabíró és maximális felszívóképességű törlőkendőket állít elő.

A különböző felhasználási területhez négyféle, anyaguk és színük szerint is eltérő, többször felhasználható kendőtípust fejlesztettek ki, mindehhez magas szintű logisztikával megtámogatott szolgáltatási rendszert építettek ki. A vállalat saját gépjárműflottájával, előre egyeztetett időpontban elszállítja a szenynyezett törlőkendőket – illetve ezzel egyidőben leszállítja a tiszta textíliákat – az azok tárolására és szállítására szolgáló, szintén saját fejlesztésű biztonsági konténerekben (SaCon). Ezt követően beszállítja az elhasználódott kendőket az üzemeibe, ahonnan mosás, szárítás és szükség esetén pótlás után, a megfelelő kóddal jelzett biztonsági konténerekben visszajuttatja azok ügyfeleinek. Nem csoda hát, hogy Európa-szerte több mint 170 ezer ügyfelet már meggyőzött a MEWA szolgáltatása, beleértve a kendők kimagasló minőségét és a logisztikai hátteret biztosító rendszert.

Az újrahasználható törlőkendőkről további információért keresse fel a www.mewa.hu oldalt.

 

Egy törlőkendő nem csupán rongydarab
Újrafelhasználhatósági alapelv: a MEWA szolgáltatási rendszere maximálisan megfelel a vonatkozó biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak

 

Egy törlőkendő nem csupán rongydarab
Rend és tisztaság alapelve: a törlőkendőkkel tisztán tartható a munkaterület és a szerelő szakemberek kezei

 

Egy törlőkendő nem csupán rongydarab
Biztonsági alapelv: a használt törlőkendők tárolására és szállítására a MEWA saját biztonsági konténert (SaCon) fejlesztett ki

 

MEWA Textil-Menedzsment

A MEWA Európa-szerte 42 telephelyen nyújt teljes körű szolgáltatást vállalati partnereinek, akiket munka- és védőruhákkal, törlőkendőkkel, olajfogó és lábtörlő szőnyegekkel, gépalkatrész-tisztító berendezésekkel, valamint „World Wide Work by MEWA” márkajelzéssel ellátott munkavédelmi eszközökkel lát el. Mintegy 4700 dolgozójával több mint 170 ezer ügyfelet, köztük ipari felhasználót, kereskedelmi vállalatot, műhelyt és vendéglátóipari egységet szolgál ki. A MEWA csoport 2013-ban 555 millió eurós árbevételt ért el. Az 1908-ban alapított vállalat ma vezető szerepet játszik a textilmenedzsment piacon. A MEWA-t 2013 novemberében a legjobbak között jelölték a Német Fenntarthatósági Díjra: a zsűri „A fenntartható fejlődést leginkább szolgáló németországi termékek és szolgáltatások” kategóriában a legjobb három vállalat közé juttatta. 2011-ben a Deutsche Standards kiadó „Az évszázad márkája” elismerést adományozta a MEWA-nak, és 2013-ban a vállalat újra elnyerte ezt az elismerést.

 

MEWA Textil-Management filmek:

A MEWA kínálatát mutatja be a „Red Dot Award: Communication Design 2012” nevű formatervezési díjjal kitüntetett „Ötlet textilből, ember és környezete számára” című film, amely további filmekkel együtt a www.youtube.com/user/mewade címen található.

Egy törlőkendő nem csupán rongydarab 

(x)

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo