2013. szeptember 25.

Energiahatékony nyílászárók kaptak országos elismerést

Energiahatékony nyílászárók kaptak országos elismerést

Egyedi igényekre szabott nyílászárócsaládjával - két- és háromrétegű üvegezéssel ellátott, energiahatékony Megastar és Prestige termékeivel - nyerte el a Foton Kft. az idei Magyar Termék Nagydíjat. A vállalatot nem csak a gyártott termékek minősége miatt, de széles körű szolgáltatásaiért is díjazták. 

Energiahatékony nyílászárók kaptak országos elismeréstA cég üzletpolitikájának alapja ugyanis az, hogy gazdasági válság miatt az építőipar szereplői napjainkban csak olyan többletszolgáltatásokkal lehetnek sikeresek, mint a személyre szabott szaktanácsadás, az egyedi kivitelezés és a folyamatos szervizbiztosítás – írja a cég szerkesztőségünknek eljuttatott közleménye. A magyar tulajdonú cég első alkalommal indult a Magyar Termék Nagydíj pályázaton, mely hazánk legnívósabb, önkéntes minőségtanúsító rendszereként a kiváló minőségű magyar termékeket és szolgáltatásokat részesíti elismerésben.

A Foton Kft. két- és háromrétegű üvegezéssel ellátott, energiahatékony Megastar és Prestige termékeivel nyerte el a nagydíjat. Megfelelő nyílászárók beépítése kiemelten fontos energiahatékonysági beruházásnak számít, hiszen az épületek az ablakokon és ajtókon keresztül veszítik a legtöbb hőt: kb. 20-25%-ot, így ezeken a pontokon érdemes kezdeni az épületek felújítását – hangsúlyozza a közlemény.

Energiahatékony nyílászárók kaptak országos elismerést  Energiahatékony nyílászárók kaptak országos elismerést

Mint a dokumentumban olvasható, a 19 évvel ezelőtt indult, Győr-Moson-Sopronban két, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy gyártóüzemet működtető vállalat az építőipart érintő válság ellenére komplex szolgáltatások biztosításával őrzi piaci pozícióját: szaktanácsadás, egyéni felmérés és az épületre egyedileg szabott gyártás mellett a cég a nyílászárók beépítését is vállalja, a vásárlás után pedig folyamatos szervizszolgáltatást végez.

A Foton Kft. jelenleg 52 főt foglalkoztat, Sopronban két, Sárospatakon pedig egy gyára működik, ám termékeivel az ország egész területén jelen van. A vállalat részt vesz a panelprogramban, de országszerte saját értékesítési képviseletet is működtet. Termelési kapacitása az indulás óta folyamatosan növekedett, ma már napi 600-700 darab ablak gyártására képes, ami az export lehetőségét is megnyitotta számára, így ma már az Európai Unió tagállamaiba, Ausztriába, Németországba és Franciaországba is exportálja termékeit. 

hírlevél-feliratkozás

épjog