2012. március 05.

Érdemes a levegő energiájával fűteni

Érdemes a levegő energiájával fűteni

A Panasonic nagy hatékonyságú technológián alapuló Aquarea levegő-víz hőszivattyú rendszere nemcsak fűtésre és meleg víz előállításra használható, hanem nyáron hűtésre is. Ezzel megfelelő komfortérzetet biztosít függetlenül a kinti időjárási viszonyoktól, legyen kiemelkedően magas vagy alacsony a hőmérséklet.

A Panasonic öt különböző technológiai eljárást szabadalmaztatott legújabb Aquarea levegő-víz hőszivattyúi forgalomba hozatala előtt. Az intenzív műszaki fejlesztés eredményeképpen a berendezések maximális teljesítménytényezője, az úgynevezett COP a 9 kW-os készülék esetén elérte a 4,74-es értéket. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy Aquarea hőszivattyú 1 kW villamos energiából akár 4,7 kW fűtési energiát képes előállítani, ami fűtésre és meleg víz termelésre fordítható. (Összehasonlításképpen: az elektromos fűtés hatásfoka COP=1.)

 

Érdemes a levegő energiájával fűteni

 

A levegő-víz rendszerű hőszivattyú a külső levegőben jelenlévő hőenergiát hasznosítja a ház fűtésére, hűtésére, valamint a meleg víz előállításra. Az Aquarea hőszivattyúk, elsősorban az újonnan kifejlesztett és szabadalmazott hűtőköri megoldásoknak és vezérlőmechanizmusoknak köszönhetően képesek még alacsony hőmérsékleten, -15 °C-os hidegben is jó hatásfok mellett a névleges fűtőteljesítményük leadására, így megfelelő méretezés esetén akár önállóan – elektromos rásegítés nélkül – képesek biztosítani egy háztartás fűtésienergia szükségletét.

hírlevél-feliratkozás

épjog