2021. szeptember 21.

Indul az építőipari vállalkozások környezettudatosságának erősítése

Indul az építőipari vállalkozások környezettudatosságának erősítése

A Magyar Iparszövetség (OKISZ), a Somogy Megyei Iparszövetség, a Baranya Megyei Iparszövetség (Baranya Megyei KISZÖV) és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) konzorciuma vizsgálatot kezdett az építőiparban működő munkaadók környezettudatossághoz való hozzáállásáról. A projekt célja, hogy az építőipari ágazatban teret nyisson a környezettudatos technológiai újítások számára, egyben megvalósuljon az ebben az ágazatban működő vállalkozások érzékenyítése a környezetvédelem iránt.

A projekt 2021. márciusában indult és tervezetten 12 hónapig fog tartani. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretein belül megvalósuló program mélyinterjúkkal kezdődött. A régió 50 munkáltatójával készül mélyinterjú, felmérve a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetüket, az általuk jelenleg alkalmazott technológiákat, majd megkezdődik a megoldási javaslatok, a lehetséges kezelési módok kidolgozása azon problémák elhárítására, melyek akadályozzák a modernebb, környezetkímélőbb technológiák bevezetését.

A projekt második felében a kidolgozott, bevezethető technológiák ágazaton belüli megismertetése, népszerűsítése valósul meg. A konzorciumi tagok képzéseket tartanak, ahol a munkavállalók elsajátíthatják a technológiákat, illetve környezetvédelmi érzékenyítést is végeznek. A mélyinterjú alanyainak és az ágazatban működő vállalkozásoknak lehetősége nyílik személyes tanácsadás igénybevételére.

Többet is megtudhat a projektről, ha az alábbi hivatalos honlapra kattint:

https://zoldepitoipar.hu

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog