2021. szeptember 21.

Indul az építőipari vállalkozások környezettudatosságának erősítése

Indul az építőipari vállalkozások környezettudatosságának erősítése

A Magyar Iparszövetség (OKISZ), a Somogy Megyei Iparszövetség, a Baranya Megyei Iparszövetség (Baranya Megyei KISZÖV) és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) konzorciuma vizsgálatot kezdett az építőiparban működő munkaadók környezettudatossághoz való hozzáállásáról. A projekt célja, hogy az építőipari ágazatban teret nyisson a környezettudatos technológiai újítások számára, egyben megvalósuljon az ebben az ágazatban működő vállalkozások érzékenyítése a környezetvédelem iránt.

A projekt 2021. márciusában indult és tervezetten 12 hónapig fog tartani. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretein belül megvalósuló program mélyinterjúkkal kezdődött. A régió 50 munkáltatójával készül mélyinterjú, felmérve a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetüket, az általuk jelenleg alkalmazott technológiákat, majd megkezdődik a megoldási javaslatok, a lehetséges kezelési módok kidolgozása azon problémák elhárítására, melyek akadályozzák a modernebb, környezetkímélőbb technológiák bevezetését.

A projekt második felében a kidolgozott, bevezethető technológiák ágazaton belüli megismertetése, népszerűsítése valósul meg. A konzorciumi tagok képzéseket tartanak, ahol a munkavállalók elsajátíthatják a technológiákat, illetve környezetvédelmi érzékenyítést is végeznek. A mélyinterjú alanyainak és az ágazatban működő vállalkozásoknak lehetősége nyílik személyes tanácsadás igénybevételére.

Többet is megtudhat a projektről, ha az alábbi hivatalos honlapra kattint:

https://zoldepitoipar.hu

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (3. rész) - Településtervek határideje

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (2. rész) - Településrendezési illeszkedés

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (1. rész) – A telektömb előírásai

Megismerhető az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény tervezete

Módosultak a gázárkedvezmény igénybevétele során alkalmazandó szabályok

épjog