2022. február 25.

Zajlik az építőipari vállalkozások környezettudatosságának erősítése

Zajlik az építőipari vállalkozások környezettudatosságának erősítése

A Magyar Iparszövetség (OKISZ), a Somogy Megyei Iparszövetség, a Baranya Megyei Iparszövetség (Baranya Megyei KISZÖV) és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) konzorciuma az építőipar ágazatában megvizsgálja a munkaadók környezettudatossághoz viszonyuló helyzetét. A projekt célja, hogy teret nyisson a környezettudatos technológiai újítások számára, egyben megvalósuljon az ágazatban működő vállalkozások érzékenyítése a környezetvédelem iránt.

A projekt megvalósítása 2021 márciusában vette kezdetét, és jelenleg is tart.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretein belül megvalósuló program elején a régió 50 munkáltatójával mélyinterjúk készültek. Ezek során felmérték a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetüket, az általuk jelenleg alkalmazott technológiákat és a lehetséges kezelési módokat azon problémák elhárítására, melyek a modernebb, környezetkímélőbb technológia bevezetését esetlegesen akadályozzák.

A mélyinterjúk alapján megismerve a vállalkozások jelen helyzetét a megoldási javaslatok kidolgozása következik a projekt kedvezményezettjei számára. Az elkészült tanulmány komplexen vizsgálja az ágazat helyzetképét. Az általános felmérésen túl helyzetképet kapunk a technológiákról, illetve az ágazatban releváns oktatásról.

 

A tanulmány tartalmi elemei:

  • Az építőipari vállalkozások általános helyzetképe.
  • Az építőipari vállalkozások technológiai helyzetképe.
  • Az építőipari vállalkozások környezetvédelmi, környezettudatássági helyzetképe.
  • Az oktatási intézmények általános helyzetképe.
  • Az oktatási intézmények technológiai helyzetképe.

A projekt második felében a bevezethető technológiák megismertetése, népszerűsítése valósul meg, valamint képzések révén a konzorciumi tagok segítik a munkavállalók számára a technológiák elsajátítását, környezetvédelmi érzékenyítésüket. A mélyinterjú alanyainak és az ágazatban működő vállalkozásoknak lehetősége nyílik személyes tanácsadás igénybevételére.

Amennyiben többet szeretne a projektről megtudni, látogasson el a projekt hivatalos honlapjára: https://zoldepitoipar.hu/

Ha a tanulmányt szeretné megtekinteni, kattintson a lenti linkre: https://zoldepitoipar.hu/kutatas.html

hírlevél-feliratkozás

épjog