2021. jnius 07.

Kis teherbírású tetõ bezöldítése

Kis teherbírású tetõ bezöldítése

Az Urbanscape extenzív zöldtetõ-rendszer nagy elõnye, hogy alkalmazásával kis önsúlyú, gyorsan telepíthetõ, azonnal mûködõ növényi vegetáció hozható létre. A rendszer lelke a speciális ültetõközeg, az Urbanscape Green Roll (HTC GR), mely hosszú kõzetgyapot szálakból speciális tûzéssel készülõ, tömött, mérettartó filc formájában elõállított könnyû zöldtetõ ültetõközeg. A Green Roll kizárólag kõzetgyapot szálakat tartalmaz, hidrofobizáló szert nem, ennek köszönhetõen kiváló vízvisszatartó és víztároló képességgel rendelkezik.

A Knauf Insulation Kft. szakemberei egyedileg készítenek ajánlatokat idõjárási sajátosságokat tartalmazó nemzetközi adatbázisuk segítségével. Az adott földrajzi sajátosságokra és a tetõ speciális mûszaki paramétereire készül a konkrét épületre érvényes rétegrendi kiajánlás, ami tartalmazza a kivitelezéshez kiajánlott termékeket és ezek együttmûködését az adott szerkezetben, továbbá egy teljes évre részletesen kalkulálja az energetikai megtakarításokat és a csapadékhasznosítást is.

Komplett rendszerrõl, megoldásról van szó – ez azt jelenti, hogy a megrendelõ nem különbözõ, egyenként minõsített termékeket vásárol össze különbözõ gyártóktól, és bízik az általa összeállított szerkezet hibamentes mûködésében, hanem egy bevizsgált rendszert, minõsített szerkezetet vásárol egy nemzetközileg elismert gyártó helytállásával.

Kis teherbírású tetõ bezöldítése

Az Urbanscape rendszer EPD (Environmental Product Declaration) környezetvédelmi terméknyilatkozattal is rendelkezik.

Kis teherbírású tetõ bezöldítése

 

Tetõtípusok

Az Urbanscape Green Roof zöldtetõ-rendszer bármilyen típusú tetõszerkezeten elhelyezhetõ: beton- vagy acélfödémen, fordított rétegû tetõn, illetve minden egyéb, tetõn használt anyagtípuson. A zöldtetõ elemei minden esetben ugyanazok, csak a szigetelési igények és a vízzáró réteg helyzete változik.

 

Egy megvalósult szép példa

A Knauf Insulation Kft. szakembereitõl egy budaörsi lakóépület kis teherbírású födémszerkezetére kértek jól mûködõ zöldtetõmegoldást. A családi háznál a statikus meghatározta a födémterhelés maximumát. – ezt az értéket természetesen nem haladhatta meg a zöldtetõ vízzel telített önsúlya és az esetleges terhek összessége. Így esett a választás a Knauf Insulation Urbanscape extenzív zöldtetõ rendszerére. Ennek oka, hogy az Urbanscape Green Roof zöldtetõ-rendszer magját alkotó Urbanscape Green Roll termõközeg könnyebb, mint a talajkeverékek, és szinte valamennyi épületszerkezeten használható, anélkül, hogy a szerkezet stabilitását veszélyeztetné. Az Urbanscape Green Roll termõközeg súlya nyolcada, tizede a talajkeverékekének, és akár 3-4-szer több vizet is képes megtartani.

Kis teherbírású tetõ bezöldítése

A termék kiajánlásakor figyelembe kell venni, hogy az extenzív zöldtetõk nem vagy csak korlátozottan járhatók. Budaörsön is állandó tartózkodásra nem alkalmas, ellenben szemet gyönyörködtetõ, változatos színvilágú élõ tetõfelület alakult ki.

Kis teherbírású tetõ bezöldítése

(x)

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog