2013. november 25.

Különféle anyagú ablakrendszerek azonos külső megjelenéssel

Különféle anyagú ablakrendszerek azonos külső megjelenéssel

Újabb tagokkal bővült a Josko formatervezett ablakcsaládja: a Topas és Topas Plus műanyag/alumínium ablakrendszerek külső üvegrétege és kerete – a termékcsalád többi tagjához hasonlóan – egy síkot alkot, belül pedig kicsit eltolt. A háromrétegű üvegezéssel ellátott ablakok hőszigetelő képessége kiemelkedő.

A karcsú kerettel, ezáltal nagyobb üvegrésszel készülő ablakok 20 százalékkal több fényt engednek a helyiségbe, mint az azonos méretű társaik. A jobb hőszigetelés érdekében alkalmazott háromrétegű üvegezéssel a nyílászárók hőátbocsátási tényezője: Uw=0,68 W/m2K. A hőszigetelést tovább javítja a kétoldali üvegragasztás, ami a tömítettséget és a stabilitást is segíti, valamint kevesebb kondenzvíz-képződést eredményez. A rejtett vasalattal is rendelhető ablakok szerkezeti vastagsága 84 mm.

Különféle anyagú ablakrendszerek azonos külső megjelenéssel

 

Stabilitás, tömítettség, biztonság

  • a karcsú szélek, mégis stabil csatlakoztatás;
  • szabadalmaztatott profilkialakítás a nehéz üvegek biztonságos tartásához, ami a szerelhetőséget is könnyíti;
  • alapkivitelben kiemelés elleni védelem;
  • igény esetén RC2 (Resistence Class) kivitelben is rendelhető (RC2, korábban WK2 ellenállási osztály, fokozott betörés elleni védelem);
  • nagy méreteknél (teraszajtók akár 2,7 méteres magasságig is készíthetők) innovatívan elhelyezett további acélmerevítések gondoskodnak a stabilitásról.

Különféle anyagú ablakrendszerek azonos külső megjelenéssel

A családhoz tartozó minden ablakrendszer – a Topas vagy Topas Plus műanyag ablak, a Safir műanyag/alu ablak, a Platin Passiv vagy a Platin 82 fa/alu ablak – kívülről egyforma, így egy épülethez akár mindegyik típus is alkalmazható.

hírlevél-feliratkozás

épjog