2012. június 18.

Modern előtéthomlokzat panelházakhoz is

Modern előtéthomlokzat panelházakhoz is

Az erkély és az ahhoz kapcsolódó homlokzati elemek csatlakozása nehezen szigetelhető hely, a lakások pedig rengeteg energiát veszíthetnek el ezeken keresztül. Kéthéjú homlokzat kialakításával – ami ráadásul extra hang- és hőszigetelő réteget is képez az épületen – mind felújításnál, mind új ház építésénél elkerülhető ez a probléma.

A Solarlux komplett erkély- vagy balkonbeépítésre alkalmas Modular nevű termékrendszere ideális megoldást nyújt kéthéjú homlokzatok kialakításához. A Modular a födém elé építhető, függönyfalhoz hasonló rendszer, mellyel nemcsak kiterjeszthető a lakás élettere, de növelhető annak használati értéke is. Gyakorlatilag olyan függönyfal elemekről van szó, melyek mozgatható, illetve fix elemekből állnak. A fix elemek képezik a parapetpaneleket és a födémtest-takaró paneleket, a mozgatható elemek pedig az erkélyüvegezést, erkélybeépítést.

Modern előtéthomlokzat panelházakhoz is

Az erkélyüvegezés kétféle változatban kapható. Az SL25-SL25R erkélyüvegezéssel extra hangszigetelő réteg keletkezik, így egész évben kényelmesen használható tér jön létre. Az SL60E típussal pedig hőszigetelt és jó hangszigetelésű (akár 45 dB), télikert komfortú erkély készíthető. Az ilyen jellegű erkélybeépítések további előnye, hogy hosszú távon védik az épületelemeket az időjárás viszontagságaival szemben, és jelentős energiamegtakarítást is eredményeznek.

Modern előtéthomlokzat panelházakhoz is

Mivel az elemeket gyárilag majdhogynem készre szerelt állapotban szállítják, telepítésük könnyen és gyorsan elvégezhető, a kész szerkezet pedig alig igényel karbantartást.

Farkas Ágnes

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog