2012. július 26.

Öntartó íves bevilágító lemezek

Öntartó íves bevilágító lemezek

A specifikusan megtervezett tetőszerkezetekre illeszthető üvegszál-erősítéses, öntartó, 496/494 típusú hajlított hullámlemezek tulajdonképpen tetőablakoknak is tekinthetők, melyek hosszúsága gyakorlatilag bármekkora lehet, szélessége általában hat méternél kisebb. A hajlított tetők egy- és duplafalú kivitelben készülhetnek.

Az egyszerűen, speciális eszközök nélkül is megmunkálható, gyorsan szerelhető íves hullámlemezek élettartama rendkívül hosszú, mivel anyaguk károsodás és kopás nélkül hosszú ideig ellenáll a szélsőséges időjárási viszonyoknak. Alkalmazhatók házak, garázsok, előtetők, gépkocsibeállók, csarnokok, raktárak, medencék, melegházak, bevásárlóközpontok stb. tetőfedéseinek megvalósítására.

Öntartó íves bevilágító lemezek Öntartó íves bevilágító lemezek

A 496/494 lemezek felszínét a laminálás során Elyx eljárással felvitt Melinex filmbevonat védi. Ez késlelteti a lemez öregedését, és megőrzi az eredeti fényáteresztő képesség 80 százalékát. Igény esetén a külső felszín Elyx eljárással felvitt Tedlar filmbevonattal is védhető, amely hatékonyabb védelmet nyújt az UV sugarak és a légkörben található korróziót okozó elemek káros hatásai ellen. Ez a bevonat az eredeti fényáteresztő képesség 80 százalékát több mint 15 évig megőrzi.

Öntartó íves bevilágító lemezek

Kiegészítők
Végelemek: a tetők rögzítését segítő üvegszálas végelemek felső része a hajlított elemek bordázatához illeszthetően bordázott.
Támasztószerkezet: Z350-es osztályú, 2 és 3 mm vastag, megfelelően hajlított horganyzott lemezacél.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog