2017. augusztus 28.

Robottechnológiával készülő idomcserepek

Robottechnológiával készülő idomcserepek

Sok esetben a tervezők még csak megbecsülni sem tudják, hogy mennyibe fog kerülni tetőfelújítás vagy -építés. Ehhez nyújt támogatást a Terrán tetőkalkulátor-alkalmazás, amellyel megközelítőleg kiszámítható a termékköltség, segítve a vásárlót a megfelelő megoldás kiválasztásában.

Hazánkban elsőként, egyedülálló módon a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. készít és csomagol idomcserepeket robottechnológiával, amihez az egyik vezető iparirobot-előállító, a KUKA Robotics, illetve hazai rendszerpartnere szállítja a világszínvonalú berendezéseket. A Terránnak köszönhetően idén nyártól autóipari minőségű precizitással, garantáltan optimális, megbízható és pontos mozdulatokkal készülő idomcserepek kerülnek a piacra. Ezzel az előremutató technológiával még jobb lesz a minőség, nő a kapacitás, valamint a bólyi anyavállalat a nemzetközi nagyvállalatokkal is felveszi a versenyt az innovatív szemléletben. Az emberrel együttműködő robotokat korábban elsősorban autóipari cégek alkalmazták, mára már az ipar kisebb vállalatai számára is elérhetővé váltak.

Robottechnológiával készülő idomcserepek

A termékfejlesztésben már több alkalommal is újító szerepet betöltő Terrán a csökkentett súlyú Synus cserepeivel itthon és külföldön is rövid idő alatt népszerűvé vált, 2014-es megjelenése óta a legkedveltebb a hazai piacon. Idén – gondolva azokra, akik védekezni szeretnének a nyári forróság ellen, de az energiatakarékosság miatt csökkentenék a klímahasználatot – a vállalat bővítette kínálatát a ClimaControl felületkezelésű cseréppel, amellyel igazoltan akár 10 °C-kal alacsonyabb hőmérséklet érhető el a tető alatt, mint a hagyományos Terrán tetőfedőanyagok használatával. Ahogy a tetőépítés esetében javasolt, itt is érdemes rendszerben gondolkodni, és a ClimaControl mellett a MediComfort tető-hőszigetelő rendszert, illetve a MediFol tetőfóliát választani, amivel maximalizálható a hatékonyság.

Sok esetben a tetőfelújítást vagy -építést a tervezők még megbecsülni sem tudják, hogy mennyibe fog kerülni. Ehhez nyújt támogatást a Terrán tetőkalkulátor-alkalmazás, amellyel megközelítőleg kiszámítható a termékköltség, segítve a vásárlót a megfelelő megoldás kiválasztásában. Érdemes rendszerben gondolkodni, mivel a cserepeken kívül még számos kiegészítővel védhetők meg az otthonok a szélsőséges időjárással szemben. A Terrán tematikus weboldalán (www.tetotepitek.hu) látványos videofilmek segítik a hazai éghajlati viszonyoknak és a felhasználó igényeinek megfelelő tetőrendszer kiválasztását, a hibátlan és szakszerű tetőépítést. A pontos anyagszükséglet és kivitelezés megállapításához azonban mindenképp tanácsos szakember segítségét kérni, amihez a www.acskereso.hu oldalon Terrán Tetőspecialisták állnak rendelkezésre.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo