2014. június 10.

Tartós faablakok bármilyen kivitelben

Tartós faablakok bármilyen kivitelben

A flexibilis gyártástechnológiának köszönhetően a Módosfa Kft. kapcsolt gerébtokos műemléki, kétrétegű üvegezésű 68-as, háromrétegű üvegezésű 78-as vagy a manapság népszerű háromrétegű üvegezésű 92-es faablakokat, illetve – semmilyen utólagos karbantartást nem igénylő – fa-alumínium szerkezetű nyílászárókat kínál.

Az ablakokhoz leggyakrabban használt alapanyag a hossztoldott vagy toldásmentes, 4 rétegben tömbösített fenyő, ami lehet borovi, luc- vagy vörösfenyő, de a nyílászárók készülhetnek még tölgyből, merantinból is.

 

A faablakok hőátbocsátási tényezői:

  • kétrétegű üvegezésű 68-as: Ug=1,1 W/m2K;
  • háromrétegű üvegezésű 78-as: Ug=0,7 W/m2K;
  • háromrétegű üvegezésű 92-es: Ug=0,5 W/m2K.

A 68-as szerkezetbe U=1 W/m2K, a 78-as szerkezetbe 0,7 W/m2K hőátbocsátási tényezőjű üveg építhető be. Nagy üvegfelületekhez a speciális bevonattal ellátott ClimaGuard Solar üveg alkalmazása javasolt, ami lényegesen csökkenti a bejutó hőterhelést.

Tartós faablakok bármilyen kivitelben Tartós faablakok bármilyen kivitelben

 

Hang- és légzárás

A megfelelő hang- és légzárásról kétszeres gumitömítés gondoskodik. A speciális profilkialakításnak köszönhetően a tokrész nyomáscsökkentő zónával rendelkezik. A tok és a szárny élei is kerekítettek, ami a tökéletes felületkezelés alapvető feltétele.

A nyílászárók időjárásnak leginkább kitett részei a tok alsó és a szárny alsó vízszintes részei, ezért az ablakok teljes toktakarású vízvetővel, valamint alsó szánytakaróval készülnek.

 

Teljeskörű felületkezelés

A fa nyílászárók felületkezelése vizes bázisú anyagokkal történik, minősített festőüzemben, 4 rétegben:

  • a szálmegkötő anyagot tartalmazó réteg a gombakárosítók ellen nyújt védelmet;
  • alapozó impregnáláskor mártásos eljárással kapják meg a nyílászárók alapszínüket;
  • köztes réteg, ami biztosítja a fedőréteg tapadását a felülethez, valamint kitölti az apróbb felületi egyenetlenségeket;
  • fedőréteg, amely megadja a végleges színt és gondoskodik az UV védelemről.

hírlevél-feliratkozás

épjog