Deceuninck

 

2013. január 15.

Térvilágítás napelemes kandeláberrel

Térvilágítás napelemes kandeláberrel

Amikor a kültéri világítás nem vagy csak körülményesen oldható meg hálózati villamos energia felhasználásával, jó megoldást nyújthatnak a napelemes, akkumulátoros, LED fényforrást alkalmazó lámpák, mint például a magyar fejlesztésű és gyártású, így a hazai környezeti adottságokra méretezett napelemes kandeláber.

Ha a hálózat kiépítése magas költséggel járna, vagy a terület megbontása ütközik akadályokba, esetleg – például rendezvények miatt – ideiglenes világítási igény jelentkezik, amihez nem érdemes nagyobb beruházást véghezvinni, kitűnő megoldást nyújthat a speciálisan a magyarországi időjárási viszonyokhoz méretezett napelemes, akkumulátoros kandeláber.

Az alkalmazott napelem speciálisan érdes üvegfelülete az oldalról érkező szórt fényt is bevezeti a cella felszínére, így működéséhez nincs szükség intenzív napsütésre, és még a téli, sötétebb hónapokban is folyamatosan működteti a fényforrást.

Térvilágítás napelemes kandeláberrel

Az akkumulátor a föld alatt 1 méter mélyen található, így a hőmérséklet ingadozása nem befolyásolja kapacitását és élettartamát. Intenzív napsütés esetén a töltőáram néhány óra alatt feltölti az akkumulátort, aminek üzemideje egyszeri feltöltéssel – napfénymentes környezetben – 125 óra.

Sötétedéskor a világítás automatikusan működésbe lép, és azonnal maximális fényerővel, vibrálás és villódzás nélkül működik. A rendszer mozgásérzékelővel is bővíthető, így biztonsági funkciókat is elláthat. A fényforrás UV sugárzást nem bocsát ki (kíméli a szemet és nem vonzza a rovarokat).

A rendszer élettartama minimum 50 ezer üzemóra (legalább 15 év folyamatos működés). Nagy előnye, hogy teljesen független a villamos energia hálózattól, így a közvilágítás kiépítését nem kell kábelfektetésnek megelőznie.

Térvilágítás napelemes kandeláberrel

 

Alkalmazási példák:

  • közterületek, udvarok általános éjszakai megvilágítása (körülbelül 100 wattos izzó fényereje);
  • csomópontok, játszóterek fényforrása (360 fokos bevilágítási szög, körülbelül 300 wattos izzó fényereje).
  • belvárosi díszlámpák (elegáns, kovácsoltvas díszítéssel, igény esetén virágtartóval).
  • kerékpárutak megvilágítása (3 m szélesen, 50 m hosszú sávot világít meg).

hírlevél-feliratkozás

épjog