2021. szeptember 09.

Üreges fafödémek hőszigetelése fújható üveggyapottal

Üreges fafödémek hőszigetelése fújható üveggyapottal

Akár régi, akár új épületről beszélünk, költséghatékony megoldás a fából készült könnyű padlás és tetőszerkezet. Ezeknek a szerkezeteknek azonban – geometriai összetettségük miatt – nehezebb minden pontját hibamentesen hőszigetelni.

Az üreges fafödémek szigetelése azért problémás, mert a tér alig megközelíthető. Ennek egyik oka lehet, ha a minden igényt kielégítő, rengeteg helyet igénylő gépészetet itt helyezik el, amihez hozzáadódik, hogy a minőségi élőmunkát sem könnyű megfizetni. Ezek indokolhatják a gépesített megoldás felé orientálódást – és itt jöhet számításba a sárga vattapamacsnak csúfolt, de meglepően jól hasznosítható Ursa ReFloc „befújható ásványgyapot”.

A padláson elterülő gigantikus gépészeti csőrengeteg biztosítja ugyan a közel nulla energiaigényű könnyűszerkezetes házak optimális működését, de gyakorlatilag lehetetlenné teszi a padlásfödém szigetelését. Az egyetlen hatékony megoldás, amellyel az összes rés megbízhatóan leszigetelhető, ha befújógéppel a szerkezet üregeibe juttatunk speciálisan „pelyhesített” üveggyapot hőszigetelő anyagot. Kivitelezéskor a gép a zsákból beleöntött, fellazított állagú sárga ReFloc pamacsokat közvetlenül a szigetelni kívánt padlásfödémre fújja, amelyek így eljutnak az épületgépészeti csőhálózat alá, közé és fölé is.

Egyenletesen és lazán szétterülnek, és maximálisan kitöltik a rendelkezésre álló teret, beleértve a kis üregeket is.

Üreges fafödémek hőszigetelése fújható üveggyapottal

A szolgáltatás komplex, hiszen nincs külön anyagszállítási költség: az ásványgyapottal töltött zsákok a befújógép kíséretében érkeznek, és azonnal kezdhető is a szigetelés. Mivel a munka során nincs vágási veszteség, ezért ez az ötletes technológia hulladékmentes megoldást garantál felújítás és új építés esetén egyaránt. A kivitelezés gyorsan elvégezhető, ráadásul nincsenek illesztési hézagok, így a hőszigetelésben nem jön létre vonal menti hőhíd, ami pedig más megoldásnál valós probléma.

A technológia további előnye, hogy régi épületek felújításához is bátran alkalmazható, mivel az Ursa ReFloc kis súlya miatt nem terheli meg statikailag a szerkezetet (például egy faszerkezetű padlásfödémet). Ezzel a módszerrel réteges külső falak, beépített ferde tetők és könnyűszerkezetes épületek minőségi szigetelése is elvégezhető. Ráadásul nem hasznosított tetőtérnél, ritkított deszkaburkolattal lefedve, gyakorlatilag az egyetlen minőségi megoldás.

Üreges fafödémek hőszigetelése fújható üveggyapottal

A befújható Ursa ReFloc üveggyapot remek hőszigetelő (35 kg/m3 esetében 0,039 W/mK) és kiváló hangelnyelő. A termék az S2 (25 kg/m3-nél) – S1 (30-35 kg/m3-nél) füstképződési kategóriába sorolható és nem tűveszélyes (A1-es kategória). Nem tartalmaz a rágcsálók számára kívánatos anyagot, és mivel páraáteresztő, ezért a penészesedés sem merül fel. A házak minden szeglete megfelelő figyelmet érdemel, és hosszú távon meg is hálálja majd a gondoskodást. A háztulajdonosok legnagyobb örömére, a befújható ásványgyapot valóban korszerű és költséghatékony technológia.

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo