2023. március 01.

Üvegtető és lamellás árnyékoló egyedülálló kombinációja

Üvegtető és lamellás árnyékoló egyedülálló kombinációja

A vízszintes tengelyen elforduló lamellás árnyékolók jól ismert előnyei közé tartozik, hogy a lamellák zárásakor teljes árnyékolást és csapadék elleni védelmet adnak, nyitott állapotban pedig szabályozható a fény mennyisége és érvényesül a bioklimatikus jellegű (természetes szellőzésen alapuló) hűtőhatás. Ilyen a B720 pergola, a Brustor vadonatúj terasztetője, mely a B200 XL típus alapjaira épül.

Az innováció ereje abban rejlik, hogy ez a pergola a lamellás árnyékoló és a fix üvegtető kombinációját kínálja, ami számos előnyt nyújt, és új lehetőségeket teremt a terasz használhatósága terén. Ezek közül néhány:

  • A fedett terasz legtöbbször a nappalihoz kapcsolódik, ezért sok építkezőben felmerül a kérdés, hogy a tető nem árnyékolja-e be túlzottan a belső tereket, főleg esős, rossz idő esetén, amikor a lamellák szükségszerűen zárva vannak vagy kevés fényt engednek be. A B720 beépítésekor a homlokzati falhoz üvegezett tetőszakasszal csatlakozik a teraszfedés, ahol a fény be tud jutni a nappaliba és ezzel egyidőben a lamellák a teraszon árnyékot adnak.
  • A B720 tető alkalmazásával könnyedén alakíthatunk ki fedett, tartósan száraz területet a kerti bútorok tárolására vagy konyha részére.
  • A B720 fix tetőrésze nemcsak üveggel fedhető, hanem polikarbonáttal és maximum 16 mm vastag szendvicsszerkezetű lemezzel is.
  • A B720 a vendéglátóipar számára is új lehetőségeket kínál azzal, hogy kibővíti a terasz használhatóságát, mivel olyan száraz helyet teremt a terasztető közvetlen közelében, ahol evőeszközöket, asztalokat és székeket lehet tárolni.

Üvegtető és lamellás árnyékoló egyedülálló kombinációja

A hűvös estékre jó megoldást nyújthat az opcionálisan beépíthető 2000-3000 Watt teljesítményű fűtőtest, fényt pedig a terasz vízszintes szerkezeti elemeibe süllyesztett LED spotok vagy a lamellába épített LED-ek adhatják. A terasz oldalról történő zárása érdekében minden oldalra beépíthető a vízszintes gerendába integrált zip screen rendszer, és az eltolható vagy lapozható üvegfal. Az üvegfalak télen segítenek a szoláris energia hasznosításában, a terasz alatti tér felmelegítésében.

Üvegtető és lamellás árnyékoló egyedülálló kombinációja Üvegtető és lamellás árnyékoló egyedülálló kombinációja

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog