Peri02

2010. május 18.

Letisztult megjelenésű, önhordó homlokzatburkolat

Letisztult megjelenésű, önhordó homlokzatburkolat

Technológiai és innovációs áttörés a homlokzatburkolásban a Qbiss by trimo elnevezésű új, kétmodulos homlokzatburkolati rendszer, mely a funkcionalitás mellett nagyszerű esztétikai élményt is nyújt.

Az 5 az 1-ben koncepciójú rendszer magában foglalja a moduláris homlokzatpaneleket, az illesztő- és rögzítőelemeket, a fénytechnikát, a sarokelemeket, sőt – ha szükséges – az ablakokat is. Az építészeti és dizájnigényekre válaszul kifejlesztett rendszer egyedülálló, az egyetlen valóban lekerekített sarkokkal készülő megoldás. Ezt az egyedi esztétikai megjelenést tovább fokozza az „árnyillesztés”, amivel a hosszanti és keresztirányú illesztések egyforma szélességűneklátszanak, sima felületû, modern, minimalista megjelenést eredményezve.

A Qbiss by trimo legfontosabb jellemzője önhordó képessége: mivel képes önmagát megtartani, nincs szükség további támogató szerkezetre, a rendszert csak a sarkoknál kell rögzíteni. Ez számos előnnyel jár, hiszen a Qbiss by trimo nem igényel további rögzítőelemet, legyen az alapfelület betonfal, tégla, faanyag, vagy másodlagos alátámasztó szerkezet. Ez pedig építési költség- és időmegtakarítást eredményez, valamint kevesebb kiegészítő munkát tesz szükségessé.

Letisztult megjelenésű, önhordó homlokzatburkolat

Tekintettel arra, hogy a tűzvédelem nemcsak egészségügyi és biztonsági okokból fontos kérdés, hanem a biztosítási költségek és a felelősség szempontjából is, jó tudni, hogy a Qbiss by trimo integrált tűzvédelmi rendszerrel rendelkezik. Tűzállósága a legmagasabb fokú, amit a világszerte, minden forgalmazó országban beszerzett tanúsítványok is igazolnak.

Egy épület valódi költségeit nem csupán az építési költségek határozzák meg, hanem működésének energiahatékonysága is. A Qbiss by trimo rendszerben nem jöhetnek létre hőhidak, mert a függőleges illesztések is hőszigeteltek, és a hőszigetelést acéllemezek védik, így abba nem juthat – a hővezető képességet rontó – nedvesség.

Az összeszerelés folyamatát sem kerülte el az újítás szele: a tradicionálisabb horizontális és vertikális irány mellett megjelent egy új szerelési mód, a „téglaopció” is. Az eltolt illeszthetőség kibővíti a tervezési lehetőségeket, olyan megjelenítést kínálva, ami a szokásostól éppen csak egy kicsit tér el. Természetesen a Qbiss by trimo a Corus Colorcoat Pisma színskála összes színárnyalatában elérhető.

A Qbiss by trimo rendszerre tíz év garancia érvényes, és – a Corus Colorcoat Prisma jóvoltából – akár 25 évre garantált teljes korrózió elleni védelmet élvez.

hírlevél-feliratkozás

épjog