2009. október 19.

Nagy tapadószilárdságú burkolatragasztó

Nagy tapadószilárdságú burkolatragasztó

Kül- és beltéri burkolásokhoz egyaránt alkalmazható a megnövelt tapadószilárdságú, kvarchomokból, cementből és adalékokból álló Kvarc Mester Ragasztóhabarcs.

Mész-cement, cement- és gipszkötésű vakolatokra, betonaljzatokra csempék (kerámia), kőagyag, műkő- és padlóburkolólapok ragasztására egyaránt használható. A fagyálló és vízzáró Kvarc Mester alkalmazása fémre, fára, festékre nem ajánlott.

A kvarchomokból, cementből és adalékokból álló ragasztó tapadószilárdsága minimum 0,6 Mpa, maximális szemcsenagysága 0,5 mm, nyitott ideje minimum 20 perc. Anyagszükséglete a lapok méretétől és az alkalmazott rétegvastagságtól függ (1 mm rétegvastagságra körülbelül 1,4 kg/m2-rel lehet számolni).

Az 5 és 25 kg-os papírzsákokban kapható Kvarc Mester Ragasztóhabarcs felhordásához az aljzatfelületnek szilárdnak, festék- és szerves anyag, por- és zsírmentesnek kell lennie. Gipsz aljzatfelületeket Kvarc-diszperziós alapozóval kell átkenni. A zsák tartalmát körülbelül 6-7 liter tiszta vízzel csomómentesre kell keverni, majd 10 percig állni hagyni. A bekevert ragasztót a felhordás előtt ismét át kell keverni. A felhordást célszerű glettvassal végezni, majd a felhordott ragasztót fogazott simítóval elhúzni, így a ragasztó végső vastagsága megközelítőleg a fogak felét adja. A ragasztó vastagsága az alkalmazandó lapok méretétől függ. A lapokat mindig frissen elhúzott ragasztóba kell ágyazni. Ha a felkent ragasztó bőrösödni kezd, ami függ az időjárástól (hőmérséklet, szél) akkor fogazott simítóval ismét át kell húzni. A bekevert ragasztót 3 órán belül fel kell használni. A ragasztóval szennyezett felületeket és szerszámokat a munka befejeztével azonnal meg kell tisztítani. Az elkészült burkolat 24 óra múlva fugázható, ez idő alatt nem érheti fagy. A termék +5 és +25 °C közötti hőmérsékleten dolgozható fel.

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás