2011. június 14.

Ragasztás után három órával fugázható burkolat

Ragasztás után három órával fugázható burkolat

Burkolatok utólagos javításánál, lappótlásoknál, felújításoknál, illetve szűkre szabott kivitelezési idők esetén jó szolgálatot nyújt a Kvarc Rapidflex, mely alkalmas kül- és beltéren csempék, kerámialapok, nagyméretű lapok, greslapok ragasztásához és fokozott statikai vagy hőterhelésnek kitett helyeken történő vékonyágyazatú ragasztáshoz.

Az új fejlesztésű Kvarc Rapidflex burkolatragasztó használatában nem tér el más Kvarc-ragasztókétól: az alapfelület előkészítése után a megfelelő keverési arány betartásával a zsák tartalmát 6-7 liter vízhez adagolva csomómentesre kell keverni, majd 5 percig állni hagyni, és felhasználás előtt újra átkeverni.

Ajánlatos első lépésben vékony réteget felhordani az alapfelületre, majd a még nedves felületre glettvassal egyenletes rétegvastagságban felkenni a ragasztót. A csempe ezután helyezhető enyhén eltolva a ragasztóágyra. A ragasztóval szennyezett éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal meg kell tisztítani.

 

Ragasztás után három órval fugázható burkolat

 

Fagyveszélyes helyeken (például teraszokon), illetve 30x30 cm-esnél nagyobb méretű lapok ragasztásakor a tökéletes felfekvés és az üregmentes ragasztás érdekében a lap hátoldalát is be kell kenni ragasztóval. A teraszokat és más kültéri, burkolandó felületeket minimum 1 százalékos lejtéssel kell készíteni.

Az elkészült burkolat körülbelül 3 óra elteltével fugázható.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog