2013. október 19.

Vékony, repedésáthidaló, páraáteresztő vízszigetelés

Vékony, repedésáthidaló, páraáteresztő vízszigetelés

A gyárilag előkevert, egykomponensű, poralakú Kvarc Mineral szigetelőhabarcs teraszok, erkélyek, tetők, pincék, aknák, medencék, alagutak, vizeshelyiségek, épülethomlokzati részek víz- és talajnedvesség, valamint víznyomás elleni szigetelésére alkalmas, illetve használható meglévő szigetelések javítására, felújítására is.

A cementből, kvarchomokból és speciális adalékokból álló, 20 kg-os papírzsákokban kapható szigetelőhabarcs +5 és +25 °C között dolgozható fel. Alkalmazása alapozót nem igényel. A terméket csak vízzel kell összekeverni, a vízadagolástól függően glettvassal vagy teddy hengerrel is felhordható, két rétegben, maximum 5 mm vastagságban. A páraáteresztő szigetelés 24 óra elteltével burkolható. A szigetelőhabarcs bitumen- és szilikonmentes, semleges szagú, oldószermentes anyag.

 

A szigetelőhabarcs főbb jellemzői

  • tapadószilárdság: minimum 1 N/mm2;
  • nyomószilárdság: 5,4 N/mm2;
  • hajlítószilárdság: 2,8 N/mm2;
  • vízzáróság: nincs vízbehatolás – 28 nap után,1,5 bar nyomásnál;
  • repedésáthidaló képesség: minimum 0,4 mm;
  • maximális szemcsenagyság: 0,5 mm;
  • páradiffúziós ellenállás: maximum 2000;
  • anyagszükséglet: 1,4 kg/m2/mm.

 

Alkalmazás

A kezelendő alapfelület szilárd, por- és zsírmentes legyen, amit elő kell nedvesíteni. A szigetelőhabarcs adott mennyiségű tiszta vízzel (20 kg-os zsákhoz körülbelül 5-6 liter víz), fúrógépbe fogott keverőszárral intenzíven összekeverendő. Keverés után 3-5 perc pihentetetés következik, majd újból át kell keverni. A habarcs kissé képlékeny konzisztenciájú legyen. A bekevert anyag glettvassal egyenletesen hordandó a felületre. A kívánt vastagságot (maximum 5 mm) két rétegben kell felhordani, a második réteg az első réteg meghúzása után hordható fel. Az elkészült felület nedves ruha letakarással vagy gyenge vízpermettel védendő a gyors kiszáradástól.

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo