2009. október 20.

Új hét kilogrammos kombikalapács

Új hét kilogrammos kombikalapács

Nagy átmérőjű furatok készítéséhez vagy erős vésési munkákhoz kitűnően alkalmazható a Metabo új, nagy ütőerejű és teljesítményű KHE 76-os kombikalapácsa.

A hét kilogrammos gép ugyanakkor kíméletes használója számára, ugyanis a Metabo VibraTech (MVT) rendszer 30 százalékkal csökkenti az egészségre káros rezgéseket. A lökések és rázkódások jelentős csökkenése egyrészről az új, rugós felfüggesztésű „aktív” tömegkiegyenlítő súlyrendszernek (Tilger-rendszer) köszönhető, másrészről a fő és a kiegészítő fogantyúban lévő, már jól bevált rezgéscsillapítás eredménye.

Az ütőmű kiemelkedően magas, 16 J-os ütési energiája garantálja a munka gyors menetét, illetve a hatékony anyaglehordást a fúrási és vésési munkáknál. A KHE 76 nagyteljesítményű, 1500 Watt-os motorral készül, és betonba 50 mm furatátmérőig lehet vele fúrni. Fúró- és marókoronák alkalmazásával egészen 150 mm mélységig, illetve 80 mm átmérőig használható. De az új gép gond nélkül vés ki kábelcsatornákat vagy töri fel az aszfaltot is. A véső 12 féle pozícióban rögzíthető, a folyamatos munkát rögzítőgomb könnyíti meg. A jobb testtartáshoz hozzájárul a 360˚-ban elforgatható kiegészítő fogantyú is. A gép különleges tulajdonságaihoz tartozik a csökkentett ütőerejű funkció, amelynél 30 százalékkal kisebb a kalapács teljesítménye – ez a funkció a puhább anyagokon (például téglán) végzett munkákhoz ajánlott.

A KHE 76 megbízhatóságát és tartósságát többek között a magnézium présöntvényből készült robusztus hajtóműháznak, valamint a VTC elektronikának köszönheti, melyek nagy terhelésnél is garantálják a konstans ütésszámokat.

Az esedékessé váló szénkefecseréről, illetve a hálózati feszültségről szervizkijelző ad tájékoztatást, a fúró beszorulásakor, megakadásakor pedig biztonsági kuplung védi a felhasználót, illetve a gépet. A kombikalapács műanyag hordtáskában kapható, melyben kiegészítő fogantyú, fúrásmélység ütköző, betétszerszám kenőzsír, tisztítókendő, továbbá hatméteres hálózati kábel is található.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog