2009. október 15.

Alapozás nélkül is jól tapadó ragasztó- és szigetelőanyagok

Alapozás nélkül is jól tapadó ragasztó- és szigetelőanyagok

A sziliciumhidrogént a polimerekkel ötvöző MS-technológiával megbízható szigetelőanyagok és rugalmas ragasztóanyagok készülnek, melyek majdnem minden alapfelületre tapadnak alapozás nélkül is.

Az új kémiai kötésen alapuló MS-technológiával gyors munkavégzésre lehetőséget nyújtó, nedvességálló, tartósan rugalmas, egykomponensű szigetelő- és ragasztóanyagok nyerhetők. E termékek magas csavarodási képességgel és 400 százalékos nyúlással is rendelkeznek, ami lehetetlenné teszi a hőtágulás okozta törésüket, illetve szakadásukat. Az új technológiával készülő anyagok a levegőben lévő nedvesség hatására majdnem zsugorodásmentes, különösen rugalmas kitöltőanyaggá válnak, melyek azonnal festhetők és lakkozhatók.

A Murexin szakemberei által kifejlesztett MS-technológián alapuló X-Bond termékek szinte bármilyen anyagot képesek megragasztani, és még a legproblémásabb alapfelületekre is tapadnak, ragasztva és szigetelve egyszerre. Az X-Bond termékek alkalmasak azonos anyagok ragasztására, de kiválóak kő, tégla, beton, fa, parketta, szigetelőanyagok, üveg, fém, műanyag és sok más alapanyagú termék összeragasztására is. Az alapozást nem igénylő X-Bond termékek felhasználásra kész, sűrű rétegben felhordható és azonnal festhető anyagok.

Az X-Bond ragasztó- és szigetelőanyagok főbb jellemzői:

• tartós rugalmasságú nagy ragasztóerő;

• lépéshang-szigetelés;

• időjárással szembeni ellenálló képesség;

• víz- és oldószermentesség;

• szilikon-, izocianát- és halogénmentesség;

• alacsony károsanyag kibocsátás.

Alapozás nélkül is jól tapadó ragasztó- és szigetelőanyagok

X-Bond MS-K88 Speciális ragasztó

A csúcsminőségű, egykomponensű, rugalmas MS-K88 szigetelő- és ragasztóanyag szívóképes, illetve sima, nem szívóképes felületekre, kül- és beltéren egyaránt használható. Alkalmas parketta alá szigetelésként, lépéshang-szigetelőként és parkettaragasztóként, valamint hőszigetelő anyagok vagy kerámia, kő, fa ragasztójaként is. A festhető, UV- és időjárásálló, emissziószegény (EC1) MS-K88 anyagszükséglete – az alapfelületnek megfelelően – körülbelül 0,6-1 kg/m2.

 

X-Bond MS-K511 Rugalmas parkettaragasztó

A kitűnő minőségű, egykomponensű, rugalmas, víz- és oldószermentes MS-K511 kül- és beltéren széles körben alkalmazható. A lépéshang-szigetelő tulajdonságú, emissziószegény (EC1) termék anyagszükséglete körülbelül 0,7-1 kg/m2.

Alapozás nélkül is jól tapadó ragasztó- és szigetelőanyagok

X-Bond MS-K577 Parkettaragasztó

Az egykomponensű, rugalmas, víz- és oldószermentes MS-K577 lépéshang-szigetelő hatású, nagy nyírószilárdságú, emissziószegény (EC1) ragasztó. Csaphornyos, ipari- és mozaikparketták, de lépéshang-szigetelő tulajdonsága miatt készparkettaelemek, két- és háromrétegű parketták, lamináltpadlók ragasztására is alkalmas. A padlófűtés esetén is használható MS-K577 anyagszükséglete körülbelül 0,7-1 kg/m2.

 

X-Bond MS-A99 Speciális szigetelés

Az egykomponensű, rugalmas MS-A99 szigetelőanyag különösen jó időjárásállóságú, víz-, oldószer- és szilikonmentes termék. Tartósan rugalmas, a nyíróerőkből keletkező feszültségeket elnyeli. Használható nedvesség és légbuborékok elleni szigetelésként szívóképes és simított felületeken, például tetők, falak, nyílászárok beépítéséhez, alacsony energiájú és passzívházak légréseinek lezárására, épületszerkezetek szigetelésére, valamint az X-Bond MS-K88 ragasztóval együtt alkalmazva kerámia, kő, fa és parketta ragasztására is. Anyagszükséglete – alapfelülettől függően – körülbelül 0,6-1 kg/m2.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog