Peri02

2009. október 23.

Hidegtetők víz- és légzáró fémlemezfedései

Hidegtetők víz- és légzáró fémlemezfedései

A lécbetétes vagy állókorcos tetőfedés hagyományos megoldásainak kiegészítéseként a VM Zinc olyan beépítési rendszert is kínál, amivel lehetővé válik a horgannyal nem kompatibilis aljzatok vagy melegtetők fedése is.

A lécbetétes lemezfedések nagyon jól alkalmazhatók az összetett sík formákhoz és tetőáttörésekhez. Erős domborzati hatása esztétikus látványt nyújt, az építészek kedvelik fény-árnyék hatása és városi karaktere miatt. A VM Zinc lemezek felhelyezése egyszerű korchajlító szerszámmal kivitelezhető, a tető karbantartása pedig egyszerű.

Hidegtetők víz- és légzáró fémlemezfedései

Az állókorcos lemezfedést elsősorban nagyobb tetőfelületek fedésére alkalmazzák, tökéletes víz- és légmentes záródása miatt különösen jó olyan területeken lévő épületekhez, ahol zord időjárási viszonyok (erős szél, esőzések, havazások) jellemzőek. A hajlított vagy összetett tetőformák kivitelezésére is alkalmas fedés enyhe korcmagassága (5 mm-es vastagságnál 25 mm) révén modern, esztétikus, szabályos külsőt eredményez.

Hidegtetők víz- és légzáró fémlemezfedései

Kiszellőztetett hidegtetők kialakítására szolgál a Delta VM Zinc rendszer, mely nem kompatibilis aljzatokra is beépíthető. A rendszer három fő elemből áll: állókorcos vagy lécbetétes VM Zinc fedésből, Delta VM Zinc átszellőztető műanyag lemezből, valamint 8,6 mm magas távtartókból. A Delta VM Zinc alkalmas zsindelyes vagy szigetelőréteggel fedett lejtős, kiszellőztetett tetők helyreállítására, horgannyal nem kompatibilis fa- vagy farostlemez aljzatra történő lerakásra (kizárólag hidegtetőkhöz), valamint horgannyal nem kompatibilis aljzaton attika vagy vápacsatorna készítésére, illetve helyreállítására.

Hidegtetők víz- és légzáró fémlemezfedései

 

hírlevél-feliratkozás

épjog