2009. október 23.

Készrekevert, finomszemcsés bel- és kültéri díszítő fedővakolat

Készrekevert, finomszemcsés bel- és kültéri díszítő fedővakolat

A Weber-Terranova Kft.új termékével, a több mint 270 féle színben kapható, kül- és beltéren egyaránt alkalmazható finomszemcsés Weber.pas 15 díszítő fedővakolattal barátságosabbá, színesebbé tehetők az épületek.

A vödrös kiszerelésű, készre kevert vakolat régi és új épületek fedővakolataként, hőszigetelő rendszerek külső rétegeként alkalmazható.

Az új vakolóanyag természetbarát ásványi anyagokból és vizes bázisú kötőanyagból, valamint színező pigmentekből áll. Ez meghatározza a felhasználhatóságát is, +5 °C és + 25 °C között alkalmazható, kiszáradásáig védeni kell csapóesőtől, fagytól, közvetlen napsugárzástól.

A Weber.pas 15 finomszemcsés, így vékony rétegben, 1–3 mm vastagságban, glettvassal hordható fel. A végleges felület a friss vakolaton dörzsöléssel, simítással alakítható ki. Az egy homlokzatra való anyagmennyiséget – az árnyalatkülönbségek elkerülésére – egyszerre kell összekeverni, az egymás melletti homlokzatokra kerülő színesvakolatok már készülhetnek külön keveréssel.

Készrekevert, finomszemcsés bel- és kültéri díszítő fedővakolat

A vékonyvakolatot szilárd, száraz, sima felületre kell felhordani. Gipszes alapvakolatnál Weber M702 ragasztóból és cementből álló előglettelést, KPS rendszereknél Weber 141 KPS alapvakolatot és 605 KPS simítóvakolatot kell alkalmazni. Felújításoknál a laza vakolatrészeket, szennyeződéseket, festékmaradványokat el kell távolítani, és Weber H707 mélyalapozóval kell a felületet előkészíteni. Amennyiben az alapfelület nem egyenletes, simítóvakolatot kell a felületre felhordani.

Vakolás előtt egy nappal a felületet G700 vékonyvakolat alapozóval kell telíteni. Az alapozó szükség szerint 5 százalékban vízzel hígítható.

A megfelelő alapvakolatokra felhordott, lemosható Weber.pas 15 díszítő vékonyvakolattal hosszú időre tartós, esztétikus homlokzatok nyerhetők.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog