2009. október 23.

Nagy hőszükséglet fedezésére alkalmas napkollektorok

Nagy hőszükséglet fedezésére alkalmas napkollektorok

A K3 és K4 típusú Weishaupt gyártmányú szolárkollektorok kiválóan alkalmasak az olyan nagy energiaszükségletű objektumok energiaellátásának kiegészítésére, mint a szállodák, sportlétesítmények, társasházak, idősotthonok, kórházak stb.

A kollektorba integrált gyűjtővezetékekkel rendelkező K3 és K4 típusú Weishaupt gyártmányú szolárkollektorok elsősorban lapostetőkön történő használatra szolgálnak. Az univerzálisan használható, könnyűszerkezetű tartószerkezetnek köszönhetően a K3 és K4 szolárrendszer lapostetőkön, betonalapokon, homlokzatokon és mellvédeken egyaránt könnyen elhelyezhető.

Nagy hőszükséglet fedezésére alkalmas napkollektorokNagy hőszükséglet fedezésére alkalmas napkollektorok

Az abszorber integrált gyűjtővezetékei – körülbelül 35 méter hosszú csővezeték alkalmazásával – maximum 20 kollektor egy sorba történő csatlakoztatását teszik lehetővé. Ez nagymértékben hozzájárul a teljes bekerülési költség csökkentéséhez, mivel a szerelési idő jelentős lerövidülése mellett a csőszerelés és a hőszigetelés anyagköltségének egy része is megtakarítható.

A kollektorok egymással való intelligens összekapcsolása illesztett kompenzátorokkal rendelkező speciális összekötőkkel történik. A kompenzátorok egyenlítik ki a szolárrendszer hőmérséklet-változás okozta tágulási folyamatait, ezzel is gondoskodva a hosszú élettartamról és a zavartalan üzemről. Emellett ezzel az összekötési technikával minimálizálható a kollektortávolság, amivel hely takarítható meg az esetleges további kollektorok számára. A rendszer csekély nyomásvesztesége jelentős mértékben hozzájárul az elektromos segédenergia minimalizálásához, mivel így kisebb teljesítményű szivattyúk használhatók.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog