2010. január 09.

Energiatermelő zsindelyek

Energiatermelő zsindelyek

A Tegola Canadese zsindelyválasztéka világújdonsággal bővült: a Tegosolar zsindely napelemei – a napkollektoroktól eltérően – nem a nap melegét, hanem annak fényét hasznosítják, ezért napsütéses hidegben, akár télen is megfelelő mennyiségű energiát képesek termelni.

Az új energiatermelő zsindely napkollektorokkal szembeni másik előnye, hogy a „befogott” napsugarakból közvetlenül elektromos áram nyerhető: nincs szükség csövekre, tágulási és melegvíz-tartályokra; a zsindelyből leágazó vezetéket mindössze egy inverteren kell átvezetni, majd a ház elektromos hálózatára kapcsolni.

Energiatermelő zsindelyekEnergiatermelő zsindelyek

Energiatermelő zsindelyek

A fotovoltaikus elemek hármas diódái amorf szilíciumból készülnek, melyek napsütésben és felhős időben egyaránt működnek. A napsugár három egymáson elhelyezett fényérzékeny diódán halad át: az egyik dióda a vörösre, a másik a zöldre, a harmadik pedig a spektrum kék színére érzékeny. Mivel a szerkezet nem a nap melegét, csak a fényét hasznosítja, ezért hidegben (télen) is megfelelő mennyiségű energiát képes termelni. A hagyományos napkollektoroknál több energiát előállító Tegosolar napelemes zsindely rugalmas, ellenáll a fagynak, biztonsággal járható, tükrözésmentes és öntisztuló.

Energiatermelő zsindelyek

 

A Tegosolar fotovoltaikus zsindely előnyei:

• bármilyen típusú tetőhöz harmonikusan illeszthető (esztétikus és attraktív);

Energiatermelő zsindelyek

Energiatermelő zsindelyek

Energiatermelő zsindelyek

Energiatermelő zsindelyek

• a panelek nagy méreteiből adódóan egyszerűen, gyorsan beépíthető;

• nem igényel megerősített teherhordó szerkezetet;

• jelentős energiatermelés még kevésbé kedvező tetőfekvés, illetve hajlásszög esetén is (homlokzatokra és lapostetőkre is beépíthető);

• a tető járható marad (a Tegosolar nem tartalmaz üveget);

• 10-20 százalékkal több energiát termel, mint a hagyományos napelempanelek;

• jó teljesítmény extrém magas működési hőmérséklet esetén is.

hírlevél-feliratkozás

épjog