2010. október 25.

Összepattintással toldható domborlemez

Összepattintással toldható domborlemez

Az épületek szigetelésére és nedvességtől való védelmére szolgál a nagy sűrűségű polietilénből készülő HDPE lemez, amely ellenáll a mechanikai behatásoknak és a kémiai hatóanyagoknak. A falak, alapozások, aljzatok, tetők védelmére alkalmas termék felülete bütykökkel van ellátva, így lehetővé teszi a védett felületek szellőzését és a víz elvezetését.

A Tefond Plus kétrétegű, mechanikai kötésű, tömítőcsíkkal és 8 mm-es bütykökkel ellátott HDPE dombornyomott szigetelőlemez. A termék különlegessége a gyors és pontos felhelyezést lehetővé tevő összepattintható kötés, aminek köszönhetően a lemez függőlegesen is alkalmazható. A Tefond Plus egyféle méretben (2,4 m széles és 20 m hosszú tekercsekben) kapható, a fektetésnél keletkező felesleges anyag egyszerűen levágható. A Tefond Plus-rendszerhez tömítőanyag is tartozik, ami tovább növeli a vízzárást.

 

Összepattintással toldható domborlemezAlapok és pincefalak

A Tefond Plus kitűnő megoldást nyújt falak és alapok védelmére. A toldásban lévő tömítőanyag megakadályozza, hogy talajnedvesség esetén a szigetelőlemez rétegei közé víz szivárogjon. A földroskadás által okozott igénybevételnek is ellenálló Tefond Plus alkalmazásával a falak és az alapok teljes védelmet élveznek nagy mennyiségű eső- vagy rétegvíz esetében is.

 

 

Összepattintással toldható domborlemezLapostetők

A Tefond Plus lapostetőkön történő alkalmazásával kiegészítő vízvédelem érhető el a bitumenes szigetelésen; a lemez megvédi a szigetelést az átszivárgó vízzel szemben. A Tefond Plus védelmet nyújt a különböző építőanyagok (homok, kavics, beton, padlólapok) esetében, mert a különböző rétegeket elválasztja a szigeteléstől, megakadályozva a károsodását.

 

 

Összepattintással toldható domborlemezTalajjal közvetlenül érintkező szerkezetek

A talajjal közvetlenül érintkező szerkezeteknél a Tefond Plus meggátolja a talaj felől érkező nedvesség beszivárgását. A kitűnő teherelosztó tisztasági lemez a rábetonozáskor megakadályozza a beton kötéséhez szükséges víz elszivárgását is.

 

 

Összepattintással toldható domborlemezMeder, csatorna

Tefond Plus alkalmazásával megoldható a csatornák fenék- és oldalfelületeinek folyamatos víztelenítése. A domborlemez meglévő csatornák felújításánál (külső felületen) és új csatornák építésénél (belső felületen) is alkalmazható.

 

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás