2010. április 14.

Kifújása után már nem duzzadó ragasztóhab

Kifújása után már nem duzzadó ragasztóhab

A purhabok új generációját képviselő Masterfix PUR ragasztóhab a cementes ragasztóknál erősebb tapadóképességű és jóval gyorsabban szilárduló termék. Mivel a kifújt hab már nem változtatja térfogatát és nincs utófeszítő hatása, kiválóan alkalmas könnyű anyagok összeragasztására.

A Masterfix PUR jól tapad bármilyen nem olajos, nem poros felületre: fémre, fára, téglára, betonra, vakolatra, EPS-hez, XPS-hez, kőzetgyapothoz stb. A ragasztóhabbal egyszerűen és gyorsan rögzíthetők a szigetelőlemezek OSB lapra, gipszkarton lapra stb., de kitűnő megoldást nyújt például ablakpárkányok bádoglemezének hőszigeteléshez ragasztásához is. A Masterfix PUR homlokzati hőszigetelések ragasztására is alkalmazható, több rétegben készülő EPS homlokzati hőszigetelések, vagy XPS lábazati hőszigetelések két rétegének összeragasztására pedig a legalkalmasabb anyag.

Kifújása után már nem duzzadó ragasztóhabEgyszerű kezelhetősége és gyors száradása révén a ragasztóhab használatával jelentősen gyorsítható a munkavégzés: a Masterfix PUR ragasztóhabbal történő rögzítést követően 1-2 órával már készülhet a felület hálózása, glettelése.

A 750 ml-es szabványos flakonokban kapható, hagyományos kinyomópisztollyal felhordható ragasztóhab kiváló hőszigetelő tulajdonsággal is bír.

 

Műszaki tulajdonságok

• alkalmazási hőmérséklet: 10–30 °C között;

• szilárdulás: 21 °C-on és 50 százalék páratartalom mellett körülbelül 45 perc (jellemzően 30–120 perc);

• hőállóság: -40 és +90 °C között;

• tapadószilárdság EPS-hez: 150 kPa.

hírlevél-feliratkozás

épjog