2011. január 27.

A vakolás egyszerűbb és gazdaságosabb vakolóprofilokkal

A vakolás egyszerűbb és gazdaságosabb vakolóprofilokkal

A Masterprofil vakolóprofilok és vakolást segítő kiegészítők a hagyományos cement-, mész-, gipszvakolatok gazdaságos kivitelezéséhez nyújtanak kitűnő megoldást. Bőséges anyag- és méretválasztékuk széleskörű felhasználást tesz lehetővé, és alkalmazásukkal akár 20-30 százalék vakolatmennyiség is megtakarítható.

A cement-, mész-cement és mészvakolatokban alkalmazható horganyzott acél profilokkal, illetve a gipsz- és vékonyvakolatokban alkalmazható alumínium- és PVC profilokkal körülbelül 20-30 százalék vakolatmennyiség takarítható meg, mert használatukkal pontosan beállíthatóvá válik a kívánt vakolatvastagság. A kevesebb anyagmennyiség felhordása nemcsak az anyagköltséget csökkenti, de lerövidíti a kivitelezés idejét is, és egyúttal a vakolatréteg gyorsabb kiszáradását eredményezi. A profilok védelmet nyújtanak a vékony vakolatréteg legsérülékenyebb pontjain, a sarkok és élek mentén, illetve lehetővé teszik a vakolt felületek igényes lezárását, más anyagokhoz (nyílászárók tokszerkezetéhez stb.) történő csatlakozásnál a repedésmentes, vízzáró kapcsolatot.

 

Egyszerű alkalmazhatóság

Hagyományos mész-, cementvakolatok esetén profilragasztó habarcs segítségével kell a horganyzott acél sarokvakoló profilokat – kül- és beltéren egyaránt – rögzíteni, szintbe állítani. Ezt követően a profilokhoz kifeszített zsinór segítségével állíthatók be a vezetősínek. Az ablakcsatlakozó profilt a vakolat és a nyílászáró tokszerkezetének találkozásánál kell beépíteni. Gipsz alapú vakolatok esetén a profilok rögzítése történhet a vakolat anyagával, de kültéren, illetve nedves helyiségben, ahol mész-cement vakolat készül, nem szabad gipsztartalmú anyagot profilrögzítésre használni.

 

Kiegészítő termékek vakoláshoz, betonozáshoz

A profilragasztó habarcs a vakolóprofilok rögzítésére szolgáló, zsákos kiszerelésű porkeverék. A fém- és üvegszövet (rabic)hálók a hagyományos vakolatok erősítésére, szilárdságuk növelésére és a repedezés mértékének csökkentésére szolgálnak. A belső üvegszövet háló a hagyományos vakolatok belső simító rétegébe ágyazva látja el ugyanezt a feladatot.

A Masterpol mészpótló adalék habarcsokhoz adagolva mész felhasználása nélkül képlékenyíti a keveréket és csökkenti a szükséges keverővíz mennyiségét.

A Masterfost kötésgyorsító adalékszer a hideg időben (-5 °C-ig) történő betonozáskor biztosítja a beton károsodás nélküli kötését, kiegészítő intézkedések mellett.

A Masterfiber beton- és vakolatjavító száladalék alkalmazása habarcsokhoz, betonokhoz adagolva javítja azok mechanikai tulajdonságait.

 

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás