2010. április 30.

Bontás nélkül is felújíthatók a lapostetők

Bontás nélkül is felújíthatók a lapostetők

A LindabRoof tetőfelújítási rendszer kitűnő megoldást nyújt lapostetős ipari és lakossági épületek beázási problémáinak gyors, egyszerű és költségtakarékos megszüntetésére oly módon, hogy a meglévő szigetelés és vízelvezető réteg a helyén hagyható, föléje pedig új, a csapadékvíztől védő, azt elvezető szerkezet építhető.

Könnyed és tartós megoldás

A LindabRoof rendszer tűzihorganyzott acél tartószerkezete és bevonatos tetőfedő lemezei hosszú élettartamot, biológiai fertőzésekkel szembeni ellenállást és egyszerű karbantartási lehetőséget garantálnak. A rendszer kis súlyából adódóan általában nincs szükség az eredeti szerkezet megerősítésére, így a kivitelezés a felső emeleti lakók zavarása nélkül végezhető, bármilyen időjárási körülmények mellett. Gazdag színválasztékának és letisztult formavilágának köszönhetően a LindabRoof harmonikusan illeszthető a környezetbe.

Bontás nélkül is felújíthatók a lapostetők

Lindab tűzihorganyzott acél vázszerkezet


Bontás nélkül is felújíthatók a lapostetők

Kéthéjú kiszellőztetett tetőszerkezet, kiegészítő hőszigeteléssel

A rendszer lehetőséget enged a meglévő belső esővízhálózat további használatára, illetve új, külső vízelvezetés megoldására is nyújt műszaki megoldást. Egyszerűbb tetőhéjazatokhoz Lindab cserepeslemez vagy trapézlemez, igényes kialakításokhoz korcolt lemezfedés alkalmazása javasolható.

Bontás nélkül is felújíthatók a lapostetők

Biztonságos új tetőburkolat és ereszcsatorna

Műszaki és funkcionális előnyök

A LindabRoof tetőfelújítási rendszerrel fedett tetőfelületek rendezett, színes megjelenésükkel esztétikailag kedvezőbbek az eredeti lapostetők látványánál. Ez a hatás magas lakóházak közé ékelődő alacsonyabb épületek tetőfelújításakor különösen érvényesül.

A LindabRoof alkalmazásának előnyei:

• a belső vízelvezetésű lapostetők külső vízelvezetésűvé alakításával a tetőszerkezet biztonságosabbá válik a beázásokkal szemben;

• a fémlemezfedésű tetők karbantartási igénye, éves fenntartási költségei kisebbek, várható élettartama pedig nagyobb, mint a lapostetőké;

• a szellőzéssel, szakszerűen kialakított LindabRoof fedés épületfizikailag is kedvezőbb – alkalmazásával kéthéjú hidegtető jön létre, jelentősen csökkentve a tetőszerkezet hőterhelését;

• a felső, lakóteret határoló vasbeton födémszerkezet átlaghőmérséklete stabilizálódik, ami javítja a lakók komfortérzetét;

• a LindabRoof akkor is alkalmazható, ha a tetőn gépészeti vezetékek, liftgépház stb. található.

 

Testreszabott szerkezeti megoldások

A LindabRoof minden alrendszere a Lindab már bevált, sok helyütt alkalmazott rendszereiből építkezik, ami garantálja a megbízható és gazdaságos megoldások kialakíthatóságát. A rendszer legfelső, vízzáró rétegét a tetőhéjazat képezi, amit – a burkolattól függően változó távolságú – szelemenek támasztanak alá. A szelemenek alátámasztó oszlopokra ülnek fel, melyek oszlopsorokat képeznek, távolságuk az épület teherhordó rendszeréhez igazodik. Az oszlopok terhét teherelosztó U profilok közvetítik a meglévő tetőfödémre. A teherhordó szerkezet horganyzott, Lindab C és Z profilokból áll (a horganyrétegnek köszönhető a nagyfokú korrózióállóság).

A helyszínen végezhető rögzítésekhez önfúró csavarok szolgálnak. A tető összes eleme a kívánt méretben érkezik a helyszínre, minimalizálva a helyszíni vágási igényt.

 

 

Bontás nélkül is felújíthatók a lapostetők

Többlakásos lakóépület felújított tetővel

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog