Építészkongresszus

2010. május 14.

Speciális részletmegoldások acéltetőkhöz és -homlokzatokhoz

Speciális részletmegoldások acéltetőkhöz és -homlokzatokhoz

A Lindab új fejlesztésekkel bővítette horganyzott acéllemezből készülő termékkínálatát: a tetőfedő rendszerek tetőkibúvóval és hőszigetelt tetőtéri ablakkal bővültek, a homlokzatburkolatok elegáns és könnyen szerelhető falkazettarendszerrel, míg a könnyűszerkezetes csarnokokhoz két új profilkialakítású – és hazai gyártású – trapézlemez készül.

A Lindab Kft. folyamatos fejlesztéseinek egyik új eredménye a kínálatukban lévő széles választékú tetőfedő anyagok bármelyikéhez (cserepeslemezhez, korcolt síklemezhez) kiválóan illeszkedő LTK tetőkibúvó, illetve LTA hőszigetelt tetőtéri ablak. Az új tartozékelemek – kiegészítve az eddigi rendszereket – kielégítik napjaink magasabb műszaki és funkcionális követelményeit, esztétikai igényeit.

A tetőkibúvók, valamint a tetőtéri ablakok gombamentesített fa tok- és szárnyszerkezete bevonatos fémlemezzel körbeszegélyezve készül, így gondoskodva a tetőhéjazathoz történő illesztéseknél a biztonságos csapadékvíz-elvezetésről. A tetőkibúvók alkalmazása szigeteletlen padlásterekbe ajánlható, lehetővé téve – a szükséges felülvizsgálati és karbantartási munkák elvégzéséhez – a tetőre történő kijutást; míg a tetőtéri ablakok beépített tetőterek természetes bevilágítására és szellőztetésére nyújtanak kitűnő megoldást.

Speciális részletmegoldások acéltetőkhöz és -homlokzatokhoz Speciális részletmegoldások acéltetőkhöz és -homlokzatokhoz

 

Elegáns homlokzati falkazettarendszer

Az exkluzív, modern megjelenésű lakóházak és középületek külső homlokzati burkolatának igényes kialakítását kínálja a Lindab Premium falkazettarendszer. A már jól bevált, színes bevonattal ellátott, tűzihorganyzott acél alapanyag kiváló műszaki tulajdonságokat és esztétikus megjelenést garantál. A Premium falkazetták kialakítása, speciális részletmegoldásai (bepattintós-klikkes illesztés, szellőzőnyílások, sarokelemek stb.) átfogó termékfejlesztési munka eredményeként alakultak ki, biztosítva a magas műszaki színvonalat, illetve a gyors és könnyű helyszíni szerelhetőséget. A falkazettarendszer alkalmazásának teljes folyamatát (előkészítés, tervezés, gyártás, kivitelezés) a cég saját fejlesztésű CassetteSoft számítógépes programja segíti.

 

Új profilkialakítású trapézlemezek

Az ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi építményekhez alkalmazható közkedvelt termékek választékában is bővült a cég kínálata: a Lindab Kft. biatorbágyi telepén kétféle, új profilkialakítású trapézlemezt gyártó gépsor kezdte meg működését. A hazai gyártás nemcsak a gyors és rugalmas szállítást segíti, hanem a termékek versenyképes árainak tartását is.

Speciális részletmegoldások acéltetőkhöz és -homlokzatokhoz

A már 2010 februárjától gyártott LTP85 teherhordó trapézlemezek elsősorban lágyfedésű lapostetők födémlemezeként alkalmazhatók, illetve közbenső szintosztások teherhordó lemezeként vagy vasbeton födém bennmaradó zsaluzataként. Az új LTP35 tetőprofil és LVP35 fali trapézlemez bármilyen szerkezeti anyagú és rendszerű (például acél, vasbeton, fa főtartós) csarnoképületek külső burkolataként változatosan használható. A jelenleg forgalomban lévő 35 mm bordamagasságú trapézlemezektől számos szempontból eltérő, továbbfejlesztett kialakítású (vízorros illesztésű, járhatósági szempontból kellően merev) termék gyártása várhatóan 2010 második negyedévében indul.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog