2010. május 20.

Hatékonyan, pontosan tömörít az új vibrációs tandemúthenger

Hatékonyan, pontosan tömörít az új vibrációs tandemúthenger

Az első és a hátsó henger vibrációja külön-külön is állítható, és a berendezés a jobb és a bal oldali kezelőülésből egyaránt irányítható. Rendelhető a géphez szélvágó és sajtoló is, ami lehetővé teszi, hogy egészen a szegélyekig tömörítsünk, és az aszfaltréteg szélét esztétikusan levágjuk.

A JCB Vibromax vibrációs tandemúthenger-sorozatának új darabja a VMT860, melynek fő jellemzője az optimális statikus súly, a nagy centrifugális erő és amplitúdó. Ez a három tulajdonság együtt rendkívül nagy tömörítési teljesítményt eredményez aszfaltfelületen, kötő- és kopórétegen, illetve talajtömörítés esetében is. A centrifugális erőt létrehozó excentrikus rendszer a JCB különleges fejlesztése.

 

Hatékonyan, pontosan tömörít az új vibrációs tandemúthenger

 

Kétféle frekvencia és amplitúdó, valamint csak első vagy csak hátsó vibráció is választható, ami a gépet rendkívül sokoldalúvá teszi. A teljesítmény tovább javítható az opciós, úgynevezett Compatronic A berendezéssel, ami lehetővé teszi, hogy a kezelő folyamatosan ellenőrizze az aszfaltréteg tömörítését, valamint kijelzi az anyag hőmérsékletét. Ugyancsak opciós a szélvágó és sajtoló, ami lehetővé teszi a tömörítést egészen a szegélyig, és az aszfaltréteg szélét levágva használatra kész, biztonságos és esztétikus burkolat készíthető.

A VMT860 erőforrása erőteljes JCB Dieselmax motor, nagynyomatékú hidraulikus motorokkal párosítva. Ezek lehetővé teszik az emelkedőn való haladást is, akár 40 százalékos meredekségig. Az új gépnél fontos szempont a kezelő kényelme és biztonsága is. Az igen tágas, ROPS/FOPS-tanúsítvánnyal rendelkező kezelőfülkében az alapfelszereltséghez tartoznak a beépített munkalámpák és a fűtés, de légkondicionáló is rendelhető. A két kényelmes, súlyra állítható ülésből kiváló kilátás nyílik jobb, illetve bal oldalra. A középre szerelt kezelőkar jobbra-balra dönthető, és a kormánykerék átfordítható, hogy mindkét kezelőülésből kényelmesen lehessen kormányozni. Ez a kivitel azt is jelenti, hogy két személy is kezelheti a gépet, vagy egyszerűen utast lehet szállítani.

 

Hatékonyan, pontosan tömörít az új vibrációs tandemúthenger

 

Minden JCB Vibromax úthengerre jellemző a fő elemek csekély karbantartási igénye, valamint a szervizelendő egységekhez való könnyű hozzáférés.

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog