2010. augusztus 22.

Üzemanyag-takarékosabb, termelékenyebb kotró-rakodó

Üzemanyag-takarékosabb, termelékenyebb kotró-rakodó

A 2010. évi Bauma szakkiállításon mutatták be az eddigi leghatékonyabb JCB kotró-rakodó gépet, amely a vevőknek átlagosan 6-16 százalék üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé a jellemző napi munkatempó mellett, amit főképpen az új, három szivattyúval működő EcoDig rendszer bevezetésével értek el.

A felhasználók figyelmét azonnal felkelti a gép meglepő kialakítása, amely az új formájú ellensúlyoknak és az új, markáns, függőleges hűtőrácsoknak köszönhetően robusztusságot és erőt sugároz. A kotró- és rakodóprofilok élesebb vonalvezetése is jellegzetes, a ferde motorháztető pedig a kitűnő kilátást is szolgálja.

 

Üzemanyag-takarékosabb, termelékenyebb kotró-rakodó Üzemanyag-takarékosabb, termelékenyebb kotró-rakodó

 

Ezenkívül a gépek új jellemzőkkel is rendelkeznek, például:

• megújított kezelőfülke a még nagyobb kényelem érdekében;

• új, fűtött szélvédő – az iparágban az első a kotró-rakodó gépeken;

• forróital-készítő gép a kezelőfülkében;

• szervófékek, amelyek arányos fékezést és gazdaságosabb üzemanyag-felhasználást tesznek lehetővé;

• kétirányú hidraulikakör a sokoldalú szerelékhasználathoz;

• kilenc méter gyárilag felszerelt tömlőtekercs a nagyobb termelékenység és sokoldalúság érdekében.

A legnagyobb változások belül történtek. Az új EcoDig hidraulika-rendszer most három hidraulika-szivattyúval működik ugyanolyan hidraulika-teljesítmény biztosításához, de alacsonyabb motorfordulatszámon. Ezáltal maximum 15 százalék üzemanyag-megtakarítás érhető el. A háromszivattyús kivitel másik előnye a kotrógémszár gyorsabb működése, ami növeli a termelékenységet. Az új hidraulika-rendszer és alacsonyabb motorfordulatszám az emisszió és a gép mind a kezelőfülkén belüli, mind külső általános zajszintjének csökkentéséhez is hozzájárul.

Az új kotró-rakodó gépek a Smooth Ride System (SRS) EcoRoad opciójával és nyomatékzárral is rendelkeznek, ami szintén növeli a termelékenységet. A nyomatékzár az üzemanyag-fogyasztást mintegy 25 százalékkal csökkenti, míg a sebességet mintegy 10 százalékkal növeli, és a Smooth Ride System maximalizálja a tehermegtartást ugyancsak a termelékenység növelése és a kezelő kényelme érdekében.

Mind a 3CX, mind a 4CX modelleket szervófékkel látták el. A rendszer arányos fékezést biztosít a teljes pedálszakaszon. A JCB a kezelőfülkében lévő pedálfelfüggesztést is átalakította az autókban lévő elrendezés szerint, ami ergonomikusabb kialakítást tett lehetővé. A szervófékes kivitel biztosítja, hogy amikor a kezelő leveszi a lábát a fékpedálról, a fékbetét teljesen kiold. Ez lehetővé teszi a kezelő számára, hogy jobban tartani tudja az utazási sebességet, és további egy százalék üzemanyag-megtakarítást eredményez.

A JCB EcoLoad opciós csomagja szintén növeli a termelékenységet. A kanálvisszaállító automatikusan visszaállítja a kanalat ásási helyzetbe, ami időt és fáradságot takarít meg; az erőátvitel-leválasztó a hidraulikus teljesítményt növeli, így a rakodó gyorsabban tud emelni, miközben a hidraulikus sebességszabályzóval (HSC) rakodáskor nagyobb vonóerő érhető el. Ezen kívül a nagy nyomaték alacsony fordulatszámon kitűnő tolást és kapaszkodási képességet nyújt, a csúszásgátló differenciálnak (LSD) köszönhetően pedig a vonóerő növekszik a különleges helyzetekben.

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog