2010. május 30.

Hatékonyan hőszigetelő ablakfóliák

Hatékonyan hőszigetelő ablakfóliák

A lakások, családi házak, irodák, üzlethelyiségek stb. üvegfelületeire ragasztható, új építéskor vagy felújításkor egyaránt alkalmazható átlátszó LLumar fóliákkal nemcsak az épületek betörésbiztonsága, de – a napsugárzás visszaverésével és a belső hő megtartásával – energiahatékonysága is jelentősen növelhető.

Az ablakok fontos szerepet játszanak az épületek hő- és energiaszabályozásában – átlagos üvegszerkezetek alkalmazásakor a háztartások energiaköltségeinek közel 50 százalékát az ablakokon keresztül távozó hőveszteség, illetve az azokon beáramló – a klimatizálás költségeit növelő – hőgyarapodás okozza. Hivatalos és független szakértői vizsgálatok bizonyítják, hogy a napsugárzás jelentős részét visszaverő, illetve az épületekben lévő hőt benntartó LLumar fóliákkal ellátott épületek energiaszükséglete akár 15 százalékkal is csökkenthető.

A dekoratív fóliák különböző színekben, illetve mintákkal készülnek, stílusos és egyéni alkalmazásokra lehetőséget nyújtva. A bármilyen üvegszerkezetre, tükörre, vagy akár acélszerkezetre is felragasztható fóliák megtérülésére a cég – DOE-2 analízisszoftver segítségével – energiaanalizációt végez, így előre kiszámítható a megtérülés ideje, illetve a megtakarított energia mennyisége.

 

Hatékonyan hőszigetelő ablakfóliák

 

A LLumar fóliák alkalmazásának előnyei:

• akár 85 százalékkal csökkenthető a hőgyarapodás (megelőzve a nyári túlmelegedést);

• az UV-sugarak 99 százaléka kizárható (jelentősen lassítva a berendezési tárgyak, drapériák, szőnyegek fakulását);

• a hő kizárásával és a káprázódás csökkentésével javítható a komfortérzet;

• hatékonyan növelhető a hőszigetelés.

A LLumar fóliával ellátott üvegfelületek a homokfúvott üvegekkel megegyező tulajdonságúvá, de egyszerűbben, a szokásos tisztítószerekkel tisztíthatóvá válnak. A fóliák különféle biztonsági fokozatú kivitelben készülnek (Mabisz-ajánlással is rendelkeznek).

Hatékonyan hőszigetelő ablakfóliák

A vastag, minőségi poliészterből készülő, teljesen átlátszó, mégis erős védelmet nyújtó fólia üvegfelületekre rögzítésére erős ragasztó szolgál. A fólia könnyen tisztítható, és megrongálódásakor (karcolódás, graffiti stb.) gyorsan és egyszerűen cserélhető.

Hatékonyan hőszigetelő ablakfóliák

 

hírlevél-feliratkozás

épjog