2010. július 01.

Ragyogó fényár az Ívben

Ragyogó fényár az Ívben

A dél-afrikai labdarúgó világbajnokság mind a tíz futballstadionjához az Osram szállította az energiahatékony világítástechnikai megoldásokat: a beltéri és kültéri világítás reflektoraihoz, a vendéglátó-egységek és a parkolók világításához nagy intenzitású kisülőlámpákat, T5 és T8 fénycsöveket, illetve LED-eket használnak.

Az összesen 350 méter hosszú, 2600 tonna súlyú és 30 emelet magas „The Arch” (Az ív) néven ismert világító szerkezet már a távolból jól látható – ez jelképezi a 70 ezer sportrajongó együttlétét Durban stadionjában. A megvilágításról azok a LED fényforrások gondoskodnak, melyek szerkezetét az Osram egy helyi gyártóval, a Beka céggel együttműködve dolgozott ki a stadion különleges igényeinek megfelelően. Az egységek alig két méter hosszúak, időjárásállók, és rugalmasan használhatók. A világító elemek felszerelése és karbantartása a The Arch belsejében található kamrából végezhető.

Florian Hockel, a projektfelelős mérnök hangsúlyozta: „Nagy kihívás volt ezt a kivételesen impozáns szerkezetet a mi LED fényforrásainkkal megvilágítani. A lenyűgöző eredmény minden bizonnyal nagy hatással lesz a sok ezer látogatóra.”

Az Osram szakértelme máshol is keresett Dél-Afrikában: Osram lámpákat használnak az infrastruktúrában, például Durban, Johannesburg és Fokváros repülőtereinek megvilágítására. Pretoria és Johannesburg több elővárosi vasúti állomását, és egy állami út 150 kilométeres szakaszát is Osram lámpákkal látták el.

 

Ragyogó fényár az Ívben

A durbani stadion felett átívelő, „The Arch” néven ismert világító ív több mint 12 ezer Golden Dragon Plus LED-et tartalmaz – minden alkatrészt az Osram szállított Dél-Afrikába

 

hírlevél-feliratkozás

épjog