Peri02

2010. december 07.

Erkélylezárás eltolható és egy helyre gyűjthető üvegtáblákkal

Erkélylezárás eltolható és egy helyre gyűjthető üvegtáblákkal

A Solarlux SL 25 típusú erkély- és teraszüvegezések hatékony védelmet nyújtanak a széllel, illetve a csapóesővel szemben, miközben szerkezeti felépítésükből adódóan nem zavarják a szabad kilátást. A biztonsági üvegből készülő táblák sínszerkezetükben eltolhatók, és kiforgatva egy helyre gyűjthetők.

 

Az erkélyszerkezetet meghagyó Solarlux SL 25 erkélyüvegezések keret nélküli üvegtáblái speciális, az aljzatfelületbe süllyesztett – így a közlekedést nem akadályozó – profilokban mozgathatók. A nyitott üvegtáblák szükség esetén néhány pillanat alatt egy kézzel, könnyedén becsukhatók, teljes védelmet nyújtva az erkélyen lévő tárgyaknak, illetve az ott tartózkodóknak az esővel és a széllel szemben. A könnyű mozgatás a golyóscsapágyas, kettős futóműnek köszönhető.

 

Erkélylezárás eltolható és elforgatható üvegtáblákkal

 

SL 25R és SL 25R XXL függőleges keretekkel készülő rendszer beépítés előtt (fent),
illetve készen (lent) –
Siófok


Erkélylezárás eltolható és elforgatható üvegtáblákkal

 

A gyorsan, egyszerűen szerelhető rendszer üvegtáblái minimális résekkel záródnak, takarólécekre még a falkapcsolatoknál sincs szükség. A keret nélküli konstrukció miatt a szárnyprofilok csukott állapotban sem zavarják a kilátást. Az esetlegesen felmerülő építési pontatlanságok kiküszöbölésére, maximum 35 mm-es eltérések kiigazítására magasságkiegyenlítő profil szolgál (a beállítás összeszerelt állapotban is elvégezhető). A Solarlux SL 25 beépítési mélysége 27 mm, az alkalmazott biztonsági üveg 6, 8, illetve 10 mm vastag lehet, és bármennyi elem egymás mellé építhető. A szárnyak maximum 800x2000, illetve 675x2300 mm-esek, súlyuk maximum 36 kg lehet.

 

Erkélyüvegezés felső vezetéssel

Nagyméretű üvegezések megvalósítására nyújt lehetőséget az SL 25 XXLD erkélyüvegezés, melyhez akár 800x2750 mm-es, maximum 65 kg-os szárnyak is alkalmazhatók. A 31 mm-es beépítési mélységű, 8, 10, 12 és 15 mm vastag biztonsági üveggel szerelhető rendszer felső vezetőkerete porszórt vagy eloxált kivitelű lehet. A függőleges keretek nélküli, profilokba rejtett vasalatokkal készülő SL 25 XXLD hatékonyan véd a széllel és a csapóesővel szemben, jelentős a hangcsillapító hatása, és kétfokozatú szellőztetéssel is rendelhető.

 

Erkélylezárás eltolható és elforgatható üvegtáblákkal

SL 25 erkélyüvegezés korlátra szerelve

hírlevél-feliratkozás

épjog