2010. december 20.

A kő természetessége és az acél ereje

A kő természetessége és az acél ereje

Hagyományos és modern megjelenésű épületek egyedi és mutatós tetőkialakításaira kínál lehetőséget az új-zélandi Gerard tetőcserépcsalád, mely termékek kis önsúlyukból adódóan könnyű tetőszerkezetekre is biztonsággal szerelhetők. Az alumínium-cink ötvözettel bevont acéllemez cserepeket akrilgyanta bevonat védi és természetes kőzúzalék fedi.

Az alucink ötvözettel bevont acél kiemelkedően tartóssá, míg a – különböző színű – természetes kőzúzalékos bevonat egyedivé és széppé teszi a tetőcserepeket. A speciális rétegfelépítés korrózióállóságot nyújt és véd a mohásodás ellen, a széles forma- és színválaszték sokoldalú alkalmazhatóságot enged. A modern családi házak, középületek vagy műemlék jellegű épületek fedésére egyaránt alkalmazható Gerard rendszer kiválóan alkalmas régi tetők felújítására is, hiszen nem igényel költséges tartószerkezeti megerősítést, és a rendszer könnyedén, akár a meglévő szerkezetre is felhelyezhető.

 

A kő természetessége és az acél ereje

 

Biztonság széllel, hóval, tűzzel szemben

A Gerard cserepeket – különleges profilkialakításuknak és szoros egymáshoz kapcsolódásuknak, valamint egyedülálló, vízszintes rögzítési rendszerüknek köszönhetően – még az orkánerejű szél sem képes kiemelni a tetőből. A rendszer vízzárósága is kiemelkedő, jól viseli a hó nyomását, és nem tesz kárt benne a jég és a fagy sem. A kőzúzalékos bevonat lassú, biztonságos hóolvadást eredményez, a hó nem csúszik meg a cserép felületén. A cserepek a legszigorúbb tűzállósági és tűzvédelmi követelményeknek is eleget tesznek, és a felületükön lévő kőzúzalék minimálisra tompítja az eső okozta zajt.

 

Energiahatékony tetők

A Gerard cserép nemcsak esztétikus és tartós fedést kínál, hanem a fenntartható építészetet is szolgálja:

• előállításához kevés energia szükséges, mely nagyrészt megújuló energiaforrásból származik;

• súlya hatoda a hagyományos vagy a betoncserépének, így szállítása, mozgatása, kivitelezése minimális energiát igényel;

• tartós, ellenáll napjaink szélsőséges időjárási viszonyainak, anyaga teljes egészében újrahasznosítható;

• az ötven év időjárás-állósági és korrózióállósági garancia is a fenntartható építészetet szolgálja.

 

Varázslatosan mediterrán

A Gerard tetőcseréprendszer legújabb tagja a mediterrán tetők időtlen érzését keltő Gerard Milano tetőcserép. Az acél erejét a régi Itáliát idéző klasszikus, elegáns megjelenéssel egyesítő, lágyan ívelő, nagy hullámú, erős mintázatú fedés sokoldalúan alkalmazható, szinte bármilyen típusú és formájú tetőt egyedivé téve.

 

Gyártás és forgalmazás egy kézben

Az új-zélandi AHI Roofing Ltd., az AHI Roofing Kft. anyavállalata európai gyárát Várpalotán üzemelteti – itt készülnek egész Európa, sőt már Afrika számára is a préselt acél tetőcserepek. A Gerard tetőcsalád Magyarországon már tizenhat éve töretlen lendülettel tartó forgalmazását július 1-től közvetlenül maga a gyártó, az AHI Roofing Kft. végzi.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog