2011. február 21.

Exkluzív térhatárolás hőszigetelt üveg harmonikafallal

Exkluzív térhatárolás hőszigetelt üveg harmonikafallal

A mozgatható üveg harmonikafalak olyan modern homlokzati nyílászárók, melyek segítségével bármikor egybenyithatók vagy különválaszthatók a bel- és külterek, nyitott és csukott állapotban egyaránt világos helyiségeket teremtve. Míg a tolóajtók csak 50, addig a harmonikaajtók akár 90 százalékig is szabaddá tudják tenni a homlokzatnyílást.

A Solarlux SL 82 hőszigetelt üveg harmonikafal új perspektívát kínál a tervezésben: a vékony (80 mm-es) profilméret, a síkban illesztett üvegek egyedülállóan innovatív és esztétikus homlokzati nyílászárót eredményeznek. A szerkezet működtetése könnyű és egyszerű: a harmonikafal pillanatok alatt nyitható, illetve zárható. A többféle dizájnnak és a színválasztéknak köszönhetően pedig bármely típusú otthonba könnyen illeszkedik. Lakóépületeken túl alkalmazható télikertek, üzletportálok, medence-, uszodafedésekhez stb. A Solarlux SL 82 harmonikafal nemcsak szép, de funkcionális is: a termikusan osztott alumíniumprofilok és a háromrétegű üvegezés hatékony hőszigetelést eredményez (a teljes szerkezet hőátbocsátási tényezője Uw=1,2 W/m2K), aminek köszönhetően az energiatakarékos homlokzati nyílászáró kategóriába tartozik. Az SL 82 letisztult formavilágát többek között az úgynevezett lépcsős kialakítású üvegezés adja: a külső üvegezés mérete nagyobb, így takarja a szárnyprofilt. A víz és szél elleni védelemről háromrétegű, körbefutó gumiszigetelés gondoskodik.

 

Exkluzív térhatárolás hőszigetelt üveg harmonikafallal

 

Az SL 82 padlóhoz csatlakoztatására többféle megoldás szolgál, illetve akadálymentes közlekedést engedő süllyesztett küszöbkialakítással is rendelhető. A profilokba rejtett – így az esztétikus megjelenést sem nyitott, sem zárt állapotban nem zavaró – rozsdamentes csuklópántok és görgők garantálják a biztos és tartós működést. A szerkezet nagy előnye, hogy készülhet alsó vagy felső födémterhelésű változatban is.

 

Exkluzív térhatárolás hőszigetelt üveg harmonikafallal

 

Az SL 82 kifelé és befelé nyitható, valamint jobbra és/vagy balra mozgatható kivitelű lehet. A harmonikafal bejárati funkcióra is alkalmas; a PZ zár 3 ponton rögzül a profilhoz, ami a tolórúddal és az üveg síkjába süllyesztett kilinccsel együtt hatékony betörésgátló megoldás. A betörésbiztonsághoz a speciális, 24 mm magasságú reteszrendszer is hozzájárul, mely az alsó és felső profilkerethez rögzíti a szárnyakat, egyben stabillá is teszi azokat.

 

Exkluzív térhatárolás hőszigetelt üveg harmonikafallal

 

A bármilyen szélességben, 1000×2500 mm maximális szárnykülmérettel kapható szerkezet RAL porszórású vagy Euras-eloxálású felülettel rendelhető.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog